Hums’ta Hayyan petrol bölgesi IŞİD’den kurtarıldı

  • 18 Şubat 2017
  • 1.198 kez görüntülendi.
Hums’ta Hayyan petrol bölgesi IŞİD’den kurtarıldı

Suriye ordusu teröristler karşısındaki başarılarının devamında, Hums çevresinde yer alan Hayyan petrol bölgesini IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtardılar.

Suriye ordusunun teröristlerle ağır bir çatışma ardından bu bölgeyi kontrol altına almış ve bu çatışmalarda ayrıca teröristlerden bir çoğunu da öldürmeyi başarmıştır.

Öte yandan Hums İlinin doğusu Tedmur Bölgesinde ise Suriyi ordu birlikleri, destekçi güçlerle işbirliği içinde Bayyarat Bölgesindeki Kellabiye Köyünde IŞİD’in son mevkilerini imha etmeleri ardından köyü kontrollerine geçirdiklerini belirtildi.

Suriye ordu birliklerinin Tedmur’un batısına doğru ilerlemelerini sürdürmekte olup bu operasyonlarda da teröristlere ağır can kaybı verdirdiler.

Diğer yandan askeri bir kaynak; Suriye hava güçlerinin desteğiyle ordu birliklerinin Deyrezzor ve kırsalında Te’min Tümeni ve Rakka Köprüsünün civarlarına ilaveten Bruk Tepesi ve Cbeyliye Semtinde IŞİD’in toplanma yerleri ve mevkilerini yoğun ateşiyle hedef aldıklarını aktardı. Kaynak; operasyonlarda en az 15 teröristin öldürülüp bir kısmı ağır makineli silahla donatılmış araçlarının da yok edildiğine dikkat çekti.

Bu arada Cund’ul Aksa terör timinin en-Nusra terör örgütüne mensup 40’ı aşkın kişiyi idam ettiği bildirilmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.