Humus Valisi: ABD’nin Saldırısı IŞİD’e Hizmet Ediyor

  • 07 Nisan 2017
  • 1.070 kez görüntülendi.
Humus Valisi: ABD’nin Saldırısı IŞİD’e Hizmet Ediyor

Humus Valisi, Amerika’nın Suriye Ordusu mevzilerine düzenlediği füze saldırısının IŞİD olmak üzere silahlı terörist gruplara hizmet etmek olduğunu söyledi.

Amerika’nın Humus’taki El-Şairat hava üssüne düzenlediği saldırıya Suriye’den ilk resmi tepki Humus Valisi Tellal El-Berazi’den geldi.

Tellal Berazi, Amerika’nın Suriye’deki hedeflere düzenlediği hava saldırısının IŞİD teröristlerine hizmet etmek olduğunu vurguladı.

El-Berazi şu ifadelerde bulundu: ‘Bahsedilen hava üssündeki kurtarma ve yardım çalışmaları iki saatten fazla sürdü.

Suriye hükümetinin ve Suriye’nin politikası asla değişmeyecektir. Amerika’nın bu saldırısı ilk değildir ve son da olmayacaktır.

Bizim Ortadoğu’daki hava üslerimizden biri, bugün Amerika’nın füze saldırılarının hedefi olmuş ve bu saldırı sonucu kayıplar yaşanmıştır.’

Haber kaynakları bu sabah Amerika’nın Humus yakınlarındaki bir üsse saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu saldırı batı medyası tarafından yapılan propagandalarla sorumlusu Suriye hükümeti olarak gösterilen İdlib şehrinde salı günü meydana gelen kimyasal saldırı bahanesiyle gerçekleşti.

Bu bağlamda Amerika Savunma Bakanlığı, iki Amerika destroyerinin Akdeniz’in doğusundan Suriye’nin batısındaki bir hava üssünü 59 füze ile hedef aldığını açıkladı.

Gözlemciler Amerika’nın askeri olarak varlık gösterdiği Ortadoğu’daki Merkez Komutanlığının yıllar öncesinden Beyaz Saray karar aldığı takdirde derhal uygulamak için Suriye’ye saldırıda bulunmak için planlar hazırladığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.