Hürmüz boğazının kapatılması, petrol fiyatını 400 dolara çıkarır

  • 30 Temmuz 2018
  • 1.434 kez görüntülendi.
Hürmüz boğazının kapatılması, petrol fiyatını 400 dolara çıkarır

Irak’lı enerji uzmanı Hamze El-Cevahiri, bölgede yaşanan gerginik dolayısıyla Hürmüz boğazının kapatılmasının petrol fiyatının varil başı 400 dolara yükselmesine neden olabileceğini ifade etti.

Irak El-Malume haber ajansına demeç veren El-Cevahiri, Hürmüz boğazının kapatılması durumunda birçok sanayileşmiş ülkenin ekonomik açıdan çöküş eşiğine geleceği, zira söz konusu ülkelerin sanayileri için petrole ihtiyaçları olduğu, bu yüzden Hürmüz boğazının kapatılmasının 3. dünya savaşı anlamında olabileceğini söyledi.

Irak’ın Türkiye üzerinden petrol ihracatı yapabildiği, ancak bu güzergahın Irak Kürdistan bölgesince kontrol edildiğini kaydeden El-cevahiri, “Hürmüz boğazının kapatılması ve petrol fiyatının 400 dolara kadar yükselmesinin dünya ekonomisi için bir çok sorunu beraberinde getirecektir.”ifadesini kullandı.

Geçen hafta İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika’nın İran karşıtı petrol yaptırımı tehdidine verdiği tepkide, Beyaz Saray yetkililerine hitaben açık bir şekilde Tahran’ın Washington’un tehditlerine karşı birçok seçeneği söz konusu olduğu, Hürmüz boğazının kapatılması bu seçeneklerden birisi olduğunu söylemişti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.