Hüsam Bedran: Filistin Yönetimi’nin Tavrı Ciddiyetten Yoksun…

  • 04 Ocak 2015
  • 683 kez görüntülendi.
Hüsam Bedran: Filistin Yönetimi’nin Tavrı Ciddiyetten Yoksun…

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüsam Bedran, Filistin Yönetimi’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunduğu işgali sona erdirme tasarısının reddedilmesinin Filistin tarafında şaşkınlığa yol açmadığını söyledi.

Bedran, dün (3 Ocak Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin tarafında hiç kimsenin Güvenlik Konseyi’nden bir şey beklemediğini ve Filistin Yönetimi’nin kendi başına hareket ederek böyle bir adım attığını bildirdi.

Filistin Yönetimi’nin işgal rejimiyle yürüttüğü müzakereler başarısız olduktan sonra hayal kırıklığının etkisiyle hareket ettiğini ifade eden Bedran, “Filistin Yönetimi’nin pratikteki tavrı ciddiyetten yoksun ve gerçekte herhangi bir girişim planı olmadığına işaret ediyor” dedi.

Filistin Yönetimi sözcüsü Nebil Ebu Redine, basına yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi’nin İsrail işgalinin sona ermesi için hazırlanan ve reddedilen tasarının BM Güvenlik Konseyi’ne yeniden sunulması ihtimalini incelediğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi’nde geçen hafta yapılan oylamada tasarıya ret oyu veren Avustralya, çekimser kalan Güney Kore ve Ruanda ile evet oyu veren Lüksemburg ve Arjantin’in görev süresi 31 Aralık 2014’te sona erdi ve yerine Angola, Yeni Zelanda, İspanya, Malezya ve Venezuela göreve başladı. Bu beş yeni ülkeden Yeni Zelanda dışındaki ülkelerin Filistin meselesindeki olumlu tavrı ile biliniyor. Güvenlik Konseyi’ndeki yeni üyeler ile oylamadaki dengelerin değişebileceği ifade ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.