Hüseyni Erbain ziyaretçileri deniz yolunu de tercih ediyorlar

  • 12 Kasım 2016
  • 1.265 kez görüntülendi.
Hüseyni Erbain ziyaretçileri deniz yolunu de tercih ediyorlar

İran’ın Huzistan eyaletinde yer alan sınır Hurremşehr valisi, Erbain ziyaretçilerinin kara yolunun yanı sıra artık deniz yoluyla da Irak’ın Basra kentine gitmeyi tercih ettiklerini söyledi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre bu konuda bir açıklama yapan Hurremşehr valisi Veliyullah Hayati, Tahran-Hurremşehr-Basra ve Kerbela istikametinde tren seferlerinin oluşturulmasıyla artık Hüseyni Erbain ziyaretçilerinin önemli bir bölümünün tren ve gemiyle Basraya gitmeyi tercih ettiklerini ve Basra’dan tekrar tren’e binerek Kerbela’ya gittiklerini söyledi.

Her gün Tahran’dan Hurremşehr’e Kerbela için bir tren’in hareket ettiğini ve daha sonra bu tren’in ray üzerinde Şelemçe’ye kadar gittiğini ve orada yolcular trenden inerek 35 km. bir mesafeyi gemileri kullanarak Basra’ya geçtiklerini ve tekrar Basra’dan trenle Kerbelaya gittiklerini belirten Veliyullah Hayati, her gün yaklaşık 20 ila 30 bin kişinin Hurremşehr’den kutsal beldelere gitmekte olduğunu ve Erbain için toplam olarak Hurremşehr’den bir milyon kişinin Kerbela’ya gideceğinin tahmin edildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.