Hüseyni şam-ı gariban töreni dünya mazlumları rehberinin katılımı ile yapıldı

  • 20 Ağustos 2021
  • 1.552 kez görüntülendi.
Hüseyni şam-ı gariban töreni dünya mazlumları rehberinin katılımı ile yapıldı

Seyyid-üş Şuheda hz. İmam Hüseyin -as- ve sadık yarenlerinin şehadet gecesindeki şam-ı gariban merasimi İmam Humeyni –ra- hüseyniyesinde yapıldı.

İslam inkılabı sitesinin bildirdiğine göre söz konusu merasimde Hüccetül İslam Ali yaptığı konuşmada, bela ve zorlukların insanın gelişmesi ve kemale ermesi için gerekli olduğuna işaretle, dünyadan belaların silinmesinin imkansız olduğunu fakat mümin insanın onlara karşı perişan ve çaresiz olmadığını, tehdit ve belalardan nimet ve fırsatlar yarattığını söyledi.
Hüccetül İslam Ali İmam Hüseyin’in -as- sorunların ortasında tam bir kulluk içinde dünyanın en büyük felaketini en büyk fırsata çevirdiğini ifade ederek, “din, toplum ve müminlerin iktidarının velayet ekseninde kıyamete kadar Hüseyni hareket ve bayrağın altına korunduğunu” söyledi.
Törende ehlibeyt meddahları da Tevessül duası okuyup, İmam Hüseyin -as- ehlibeyti hakkında mersiyeler dizdiler.
Şam-ı gariban, İmam Hüseyin -as- ehlibeyti ve Kerbela kıyamından geriye kalan çocuklar ve esirlerin  Aşura gecesinde karanlık çöldeki hallerini anlatıyor.
Seyyid-üş şüheda hz. İmam Hüseyin’in  -as- şehadeti nedeniyle yas törenleri 7-12 muharrem (15-20 Ağustos) günleri arasında 6 gece boyunca İmam Humeyni –ra- hüseyniyesinde düzenleniyor.
Ehlibeyt imamlarının 3.sü cennet gençlerinin efendisi hz. İmam Hüseyin hicri 61 yılı muharrem ayı 10. Gününde Kerbela’da şehit edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.