Hz. Muhammed (s) filmi Türkiye’de gösterime girecek

  • 04 Ekim 2015
  • 868 kez görüntülendi.
Hz. Muhammed (s) filmi Türkiye’de gösterime girecek

Hz. Muhammed’in (s.a.v) çocukluÄŸunu konu alan “Muhammed” filminin basın mensuplarına özel gösterimi, Ä°ran’ın baÅŸkenti Tahran’da bulunan Ferheng Sineması’nda yapıldı.

Ä°ranlı yönetmen, yapımcı ve senarist Mecid Mecidi, Hz. Muhammed’in çocukluÄŸunu konu alan “Muhammed” filminin yakında Türkiye’de vizyona gireceÄŸini söyledi.

Filmin Başkent Tahran’da Ferheng sinemasındaki özel gösteriminin basın mensuplarına açıklamada bulunan Mecidi, İslamın rahmet penceresinden seyredilmesi ve Müslümanların vahdetine vesile olmasını ümit ettiği Muhammed filminin yurt dışında ilk olarak Türkiye’de gösterileceğini belirtti.

Mecidi, “Filmin çok yakında Türkiye’de gösterime gireceÄŸini düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bir kaç ÅŸirketle görüştük. Yarın Türkiye’de olacağım. Türkiye’de gösterim tarihini birkaç gün sonra verebileceÄŸim” dedi.

Mecidi filmin Türkiye’nin ardından Endonezya, Singapur, Malezya, Sri Lanka ve diğer İslam ülkelerinde ve Avrupa ve Amerika’da gösterime gireceğini bildirdi.

Suudi Arabistan’da filmin yasaklanmasıyla ilgili de Mecidi, “Onların yasaklamasını anlıyorum. Fakat Mısır’da El-Ezher ve bazı Hindistanlı alimleri anlayamıyorum. Biraz acele hüküm verdiler. Filmi bir yerde birlikte seyredelim sonra tartışalım. Görmedikleri halde film hakkında hüküm verenler doÄŸru yapmıyor“ deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.