Hz. Sakine’nin Türbesi ‘‘5 Yıl’’ Aradan Sonra Kurtarıldı

  • 28 Ağustos 2016
  • 869 kez görüntülendi.
Hz. Sakine’nin Türbesi ‘‘5 Yıl’’ Aradan Sonra Kurtarıldı

Suriye ordusu 5 yıl aradan sonra, tekfirci teröristlere karşı amansız mücadele sonrasında, teröristleri kapana kıstırmayı başardı.

Darya kentinde tamamen kuşatmaya alınan tekfirci teröristler, silahlarıyla birlikte Suriye ordusuna teslim oldu.

Suriye ordu sözcüsü yaptığı açıklamada; stratejik öneme sahip ‘‘Darya’’ kentinin kurtarıldığını duyurdu.

Suriye ordusu sözcüsü Tuğgeneral ‘‘Yusuf Zeydan’’ Dimeşk’in güneyinde yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: Suriye ordusu, 5 yıl aradan ve amansız mücadeleden sonra, tekfirci teröristleri ‘‘Darya’’ kentinde kıskaca almayı başardı, etrafları tamamen kuşatılan azılı teröristler, silahlarıyla birlikte Suriye ordusuna teslim oldu.

Varılan anlaşma gereği, tekfirci teröristler öncelikle ağır silahlarda dahil tüm silahlarını teslim ettiler ve bölgede sayıları yaklaşık olarak 4000 civarın da ki çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivil vatandaş, terör mağdurları için hazırlanan kamplara yerleştirildi.

Yusuf Zeydan, sayıları 700 civarında olan ve Suriye milli mutabakat hükümetini tanımayan grubun, tekfirci teröristlerin merkez üssü olan İdlip’e giderek ‘‘Ceyşul Feth’’ terör örgütüne katılacağını haber verdi.

Darya başkent Dimeşk’e yakın olma hasebiyle stratejik öneme sahip bir bölge olmanın yanında, tekfirci teröristlerin Suriye devletine karşı ilk silahlı eylemlerini bu bölgede başlatmasıyla meşhur bir kent.

Darya kenti İmam Ali’nin (a.s) kızı ‘‘Hz. Sakine’’nin (s.a) mübarek türbesine ev sahipliği yapmasının yanında, askeri havalimanına bitişik olma ve doğuyu batıya bağlayan geçiş güzergâhına sahip olma hasebiyle stratejik önem taşımakta.

Uzmanlara göre; tekfirci teröristlerin bu bölge de teslim olmaları, Suriye genelinde vekâlet savaşı sürdüren terör gruplarına indirilmiş en büyük darbe.

Suriye ordusundan bir yetkili yaptığı açıklamada şunlara değindi: Tekfirci teröristlere karşı yürütülen operasyonlar ve gittikçe daralan kuşatmalar, terör gruplarına teslim olarak Suriye devletinin barış ve af kapsamına girmelerinden başka bir seçenek bırakmamakta.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.