İAEK: UAEK’nun çakma bilgilere istinat etmesi tehlikeli bidattir

  • 20 Haziran 2020
  • 1.322 kez görüntülendi.
İAEK: UAEK’nun çakma bilgilere istinat etmesi tehlikeli bidattir

İAEK Sözcüsü Behruz Kemalvendi, UAEK yönetim kurulunun İran karşıtı kararnamesine gösterdiği tepkidi, UAEK ve üyelerinin İran’a yönelttikleri suçlamalar mesnetsiz ve çakma bilgilere dayandığını belirtti.

Cumartesi günü yaptığı açıklamada UAEK yönetim kurulu ve bazı üyelerinin çakma ve mesnetsiz bilgilere istinat etmelerini eleştiren İAEK Sözcüsü Kemalvendi şöyle dedi.

UAEK raporuna istinaden yönetim kurulunun karar alması, aslında siyonist rejimin casusluk faaliyetlerinin ardından ileri sürdüğü bilge ve belgelere dayanıyor ve buna göre İran’dan iki mekanı denetleme izni verilmesi talep ediliyor.

UAEK yönetim kurulunun İran’a yönelttiği suçmaların ilkesiz ve gayri meşru bir bidat sayıldığını kaydeden İAEK Sözcüsü Kemalvendi, İran İslam Cumhuriyeti’nin UAEK ile olumlu iş birliği ve UAEK denetçilerinin 18 raporunda İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğuna vurgu yapılmasına rağmen maalesef bazıları İran dosyasını teknik ve hukuki alandan siyasi ve güvenlik alanında kaydırma çabasında olduklarını vurguladı.

Sözcü Kemalvendi, İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin her türlü kitle imha silahlarının yapımı, çoğaltılması, depolanması ve kullanılması haram ilan edildiği yönündeki tarihî fetvası ve İran’ın nükleer faaliyetlerinin geniş çapta şaffaflaştırılmasına dikkat çekerek, İran İslam Cumhuriyeti gizleyecek bir şeyi olmadığını ve birçok stratejik sebepten ötürü nükleer silah üretmeye de ihtiyacı olmadığını ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti bu tür baskılara asla boyun eğmeyeceğinin altını çizen Sözcü Kemalvendi, UAEK üyelerinden bağımsız hareket etmelerini ve UAEK’nun nükleer silahların yapım ve yayılmasını engelleme yönündeki hedefleri doğrultusunda hareket etmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.