İbadi: Irak Bugün Kazanmış Ve Tek Parça Olarak Ayaktadır

  • 14 Şubat 2018
  • 1.098 kez görüntülendi.
İbadi: Irak Bugün Kazanmış Ve Tek Parça Olarak Ayaktadır

Haydar el-İbadi, Kuvet’te düzenlenen Irak’ın Yeniden İnşası Konferansında, IŞİD’in Irak’ın alt yapısını ve Iraklıların evlerini yok ettiğini ama Irak’ın bugün kazanmış olarak ve tutarlı bir şekilde ayakta kaldığını söyledi.

Kuveyt’te düzenlenen Irak’ın Yeniden İnşası Konferansında konuşan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, bu ülkenin yatırımcıları cezp etmeye gücü olduğunu vurguladı.

Haydar el-İbadi şu ifadelerde bulundu: ‘Mültecilerin yeniden dönmesi, evlerinin yeniden yapılmasına yardım edilmesine bağlıdır. IŞİD teröristleri, halkın evlerini yok etmiştir.

Bütün bunlara rağmen Irak bugün kazanmıştır ve ayaktadır ve bize göre insanın özgürlüğü toprakların özgürlüğünden ve kurtarılmasından daha önceliklidir.

Yatırımcılar için ortam hazırdır ve bu konuda, çalışmaları ve onların girişlerini kolaylaştırmak için komiteler oluşturulmuştur.’

El-İbadi ayrıca, Irak’ta gelişim ve ilerlemenin sağlanmasını ve ekonomik reformların devam etmesini vurguladı.

Irak’ın Yeniden İnşası Konferansı Salı günü Kuveyt’te üst düzey uzmanların, Kuveyt Arap Kalkınma Fonu Genel Müdürünün ve Savaş Bölgelerinin Yeniden İnşaa Edilmesi Fonu Başkanı olmak üzere Iraklı bazı şahsiyetlerin katılımıyla başladı.

Üç gün sürecek olan bu konferansa 50 ülkeden bin 850 firma katılacak. Konferansa ayrıca 25’i Irak’tan 15’i Kuveyt’ten olmak üzere 70 insani kuruluş katılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.