İbadi: Musul’da IŞİD’ın işi bitmiştir

  • 28 Haziran 2017
  • 1.059 kez görüntülendi.
İbadi: Musul’da IŞİD’ın işi bitmiştir

IŞİD teröristlerinin Musul’un eski mahallelerindeki yenilgileri hakkında haberlerin yayınlanması ardından Irak başbakanı Musul’un tamamen işgalden kurtarılmasının yakın olduğunu, pratikte IŞİD işinin bitmiş olduğunu söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Irak başbakanı Haydar İbadi dün akşam yaptığı açıklamada, Neynova il merkezi Musul’un işgalden kurtulduğunu resmen ilan edilmesinin çok yakın olduğuna işaretle, Iraklı güçlerin küşüm bir mahalle dışında kentin bir çok bölgesinde kontrol sağladıklarını belirtti.

İbadi IŞİD teröristleri ile şiddetli çatışmaların halen devam ettiğine işaretle, Irak halkının Ramazan bayramı günlerinde zafer haberleri beklemelerini istedi.

IŞİD’ın Musul’un batısında son noktalarda kapağana sıkıştığını belirten İbadi, bu yüzden IŞİD’ın sivillere maddi ve can kaybı yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Bu arada Irak ordusu komutanlığı dün akşam yaptığı açıklamada, Musul eski bölgesinde çatışmaların sona yaklaştığını, IŞİD teröristlerinin sadece bir kaç sokak ve evde direnmeye devam ettiğini duyurdu.

Alınan haberlere göre Iraklı güçler Musul’un eski bölgesinde el-Faruk caddesinde birleşmeye çalışıyorlar, böylece bir kaç ev ve sokağın temizlenmesi ile Musul operasyonu pratikte son bulacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.