İbadi: Trump’ın kararı IŞİD’in yararınadır

  • 01 Şubat 2017
  • 1.037 kez görüntülendi.
İbadi: Trump’ın kararı IŞİD’in yararınadır

Irak başybakanı, ABD başkanının son kararının terör IŞİD örgütünün yararına olduğunu bildirdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ABD Başkanı Donald Trump’ı, aralarında Irak’ın da bulunduğu nüfuslarının büyük çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklamasına ilişkin kararından vazgeçmeye çağırdı.

İbadi, Bağdat’ta yaptığı basın toplantısında, “Irak, sınırları dışından gelen teröristlerle savaşıyor. Trump’ın kararı sürpriz oldu ve bize kötülüktür.” dedi.

Trump’ın Irak’a eski değil “yeni Irak” olarak bakması gerektiğini ifade eden İbadi, ABD Başkanı Trump’a söz konusu kararından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

Musul’daki IŞİD’e karşı askeri operasyonlara da değinen İbadi, yakında kentin batı ve doğusunu birleştireceklerini savunarak, batıya yönelik harekatın ne zaman başlayacağına dair açıklama yapmadı.

Terör örgütü IŞİD’in Musul’da çok sayıda militan ve silah kaybettiğini söyleyen İbadi, “Musul’un batısı doğuya göre daha küçük alanı kapsıyor. Umarım buradaki operasyonlar batıdakinden daha kolay olur.” diye konuştu.

İbadi, “Irak’ta terör sayfasını kapatacağız.” ifadesini kullandı.

Irak meclisi ve dışişleri bakanı daTrump’ın kararını kınayarak Amerika’dan bu kararı gözden geçirmesini istediler.

Irak meclisi Amerika’nın bu kararı gözden geçirmemesi durumunda misillemede bulunabileceklerini ve Irak’taki Amerikan askeri güçlerini Irak’tan çıkarabilecekleri bildirmişti.

Amerika halı hazırda Irak’ta 4800 asker bulunduruyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.