İbadi’den Irak Kürdistanı’na müzakere şartı

  • 11 Ekim 2017
  • 1.011 kez görüntülendi.
İbadi’den Irak Kürdistanı’na müzakere şartı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi: IKBY tarafından referandumun askıya alınmamasına dek bu konuda herhangi bir diyalog yapılmayacak.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, DEAŞ’a karşı yaptıkları zaferlere değinerek bu ülkenin eski rejiminin bile ulaşamadığı bölgeleri de serbest bıraktıklarını açıkladı.

İbadi, Irak’ta etniksel ve mezhepsel çatışmaların ortaya çıkması için yapılan çabaları eleştirerek şöyle dedi: Bu sene DEAŞ’ın son bulacağı yıl olacak. Halihazırda tüm DEAŞ’lılar büyük bir korkuya kapılmış durumdalar.

Irak Başbakanı bir kez daha IKBY’de yapılan referanduma karşı çıkarark Irak’ın birlik ile beraberliğine vurgu yapıp sözlerine şunları da ekledi: bu konuda her çeşit müzakere, Irak’ın birliği, Anayasası ve referanduma karşı çıkma temelinde gerçekleşmelidir. Referandumun askıya alınmamasına dek bu konuda herhangi bir diyalog yapılmayacak.

Bu ülkedeki petrol kaynaklarının özel bir şahıs veya tarafa ait olmadığını belirten Irak Başbakanı el-İbadi ayrıca peşmerge güçlerinden tartışmalı bölgelerde Irak merkezi yönetimiyle çatışmaya yönlenmemelerini isteyerek bu bölgelerin yönetimini Irak hükümetinin maslahatı yönünde olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.