İbadi’den İran’a terörle mücadelede işbirliğinden dolayı teşekkür

  • 08 Mart 2018
  • 993 kez görüntülendi.
İbadi’den İran’a terörle mücadelede işbirliğinden dolayı teşekkür

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Irak’a terörle mücadelede gösterdiği işbirliğinden dolayı İran’a teşekkür etti.

Irak Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İbadi, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve yanındaki heyet ile yaptığı görüşmede, İran’ın terör örgütü IŞİD ile mücadelede Irak’ın yanında yer aldığı ve çok önemli rol oynadığı kaydedildi.

İbadi ayrıca İran ile her alanda işbirliği konusunda açık olduklarını Irak’ın yeniden yapım ve onarımında İran’ın önemli rol oynayabileceğini  söyledi.

İki ülke ilişkilerinin tarihi ve güçlü olduğunu ifade eden İbadi, bu ilişkilerin ekonomik, siyasi, kültürel, ticari ve diğer alanlarda kalıcı hale getirilmeye çalışıldığını söyledi.

İki ülkenin ilişkilerin gelişmesi önündeki tüm engelleri kaldırmaya çalıştığını ifade eden İbadi, ortak istişareler ve oturumları iki ülke menfaatleri ve ilişkilerin arttırılması yönünde olduğunu söyledi.

Cihangiri de görüşmede IŞİD’e karşı kazanılan zaferi Irak devleti ve milletine tebrik ederek, Irak’ın büyük ve önemli bir ülke olduğunu ve iki ülke ilişkilerinin güçlü olduğunu söyledi.

İki ülke arasında birçok ortak nokta olduğunu belirten Cihangiri, mevcut ilişkilerin şu an en iyi seviyede olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Zarif, Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmedari, Tarım Bakanı Mahmut Hocceti, Cihangiri’ye Irak ziyaretinde eşlik etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.