İbrahim Caferi: Referandum Kürt Halkının Lehine Değil

  • 23 Eylül 2017
  • 1.050 kez görüntülendi.
İbrahim Caferi: Referandum Kürt Halkının Lehine Değil

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi; merkezi yönetimin Erbil’e karşı askeri seçeneği düşünmediğini belirterek, referandumun Kürt halkının lehine olmadığını belirtti.

Irak merkezi yönetiminin Kürt Bölgesel Yönetimi’ne karşı askeri güç kullanacağına dair iddiaları reddeden Irak Dışişleri Bakanı Caferi; “Biz referandumun düzenlenmesini istemiyoruz. Anlaşmazlıklarımız dostane yöntemlerle çözüme kavuşmasından yanayız. Asla askeri güç kullanmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

New York’ta BM Genel Kurul Toplantısı’nın kulisinde Kürdistan 24’e konuşan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Irak hükümetinin bütün taraflar için uygun olan bir çözüme varmak ve referandumun düzenlenmemesi için elinden geleni yapacağını vurguladı.

25 Eylül tarihinde Irak Kürdistan bölgesinde yapılması planlanan ayrılık referandumuna; İran, Irak ve Sözde Türkiye de karşı çıkarak, referandum kararının her zaman için iptal edilmesini istiyorlar.

Ancak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı, sadece gelecekte referandum kararının uygulanmasını garanti edecek bir öneri paketinin sunulması hainde referandum kararının erteleneceğini bildiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.