İbrahim Caferi’den ABD’ye uyarı: Irak içişlerine müdahale izni vermeyiz

  • 14 Eylül 2018
  • 1.471 kez görüntülendi.
İbrahim Caferi’den ABD’ye uyarı: Irak içişlerine müdahale izni vermeyiz

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, Beyaz Saray’ın yayınladığı bildiri ve Amerikan yetkililerin Irak’taki diplomatik merkezlerinin güvenliğinden kaygılı oldukları yönündeki iddialarına verdiği tepkide, Irak’ın kendi topraklarındaki herhangi bir ülkeden olan vatandaşların can güvenliğinden sorumlu olduğunu ve kendi içişlerine kimsenin müdahalesine izin vermeyeceğini söyledi.

İrna’nın bildirdiğine göre Irak dışişleri bakanı Caferi, Kahire’de düzenlenen Arap birliği toplantısı kulisinde muhabirlere verdiği demeçte Amerika başkanı Trump’a hitaben şöyle dedi:Irak, güvenlik güçlerine sahiptir ve önemli kazanımlar elde etmişlerdir. Dünyanın bir çok ülkesinin IŞİD’i hezimete uğratmakta başarısız olduğu bir dönemde Irak’lı güçler IŞİD’i yenmeyi başardı.

Irak dışişleri bakanı açıklamasının devamında ülkesinin hiç kimseye Irak içişlerine müdahale etme izni vermeyeceğini vurguladı.

Amerika’lı yetkililer, Amerika’nın Basra olaylarındaki rolünün ifşa edilmesi ardından gündem saptırmak amacıyla Irak’taki diplomatik merkezlerinin güvenliği konusunda kaygılı olduklarını ileri sürmüş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.