İbrahim Reisi: Amerikalılar’a güvenmek hatadır

  • 12 Şubat 2021
  • 4.178 kez görüntülendi.
İbrahim Reisi: Amerikalılar’a güvenmek hatadır

İran Yargı Erki Başkanı Hüccetül-İslam Seyyid İbrahim Reisi, tarihin Amerikalılar’a güvenmenin hata olduğunu kanıtladığını belirtti.

Yargı Erki Başkanı Reisi bugün Bağdat’ta Irak Kürdistan Demokrat Partisi Lideri Mesut Barzani’nin özel Temsilcisi Hoşyar Zebari ile yaptığı görüşmede, Kürdistan bölgesinde güvenlik ve huzurun korunmasının İran İslam Cumhuriyeti için büyük önem arz ettiğini belirterek, ABD’nin bölgedeki varlığının bölge halkının güvenliği ve huzuruna zarar verdiğini belirtti.

Hüccetül-İslam Reisi, İran İslam Cumhuriyeti olarak, tüm Kürt grupların birlik ve beraberliğini istediklerini ve Kürt gruplar arasında her türlü anlaşmazlığı zarar verici ve düşmanların bölgede varlığına zemin sağlayan bir faktör olarak gördüklerini vurguladı.

İran Yargı Erki Başkanı, Irak Kürdistan bölgesinin zengin tarih, kültür, medeniyet, edebiyat, gelenek ve göreneğe sahip olduğuna da işaretle, Batı’nın kültür ve yaşam tarzının bu tür kültür ve gelenek ve göreneğe baskın olmasına izin vermemek gerektiğinin altını çizdi.

Hoşyar Zebari de görüşmede, IŞİD teröristleriyle mücadelenin ortak dertlerden biri olduğuna işaretle, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede IŞİD ile mücadelede ve örgütün yok edilmesindeki rolü ve çabalarını unutmayacaklarını söyledi.

Mesut Barzani’nin temsilcisi ayrıca, Erbil’in Tahran ile tutuklu takası kanununu uygulamaya hazır olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.