İddiaya Göre İbadi Kuveyt’den Borç Ertelemesi İsteyecek…

  • 16 Aralık 2014
  • 945 kez görüntülendi.
İddiaya Göre İbadi Kuveyt’den Borç Ertelemesi İsteyecek…

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi bir ziyarette bulundu. Körfez ve bölge ülkeleri açılımı çerçevesinde Abu Dabi’ye giden İbadi, BAE yönetimine Irak’a verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Kuveyt’e de gidecek olan İbadi, bu ülkeye borcunun en büyük taksidi olan 4.6 milyar doları ertelemesini isteyecek.
Irak Hükümetinin yeni dış politikaları çerçevesinde kardeş ülkeler ile ilişkileri geliştirmeyi planladıklarını dile getiren İbadi, bölge ülkeleri ile iyi ilişkiler içinde olmanın, halkların çıkarının yanı sıra milli güvenliğin de bir gereği olduğunu söyledi.
İbadi’yi havaalanında karşılayan Abu Dabi Prensi Şeyh Muhammed Zayid ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. BAE Prensi, ülkesinin Irak halkının yanında yer alarak kalkınmasına sonuna kadar destek vereceğini ifade etti.
İbadi, BAE programı çerçevesinde Dubai’de yer alan iki büyük inşaat firmasında da temaslarda bulundu. Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Ali Mektum ile de görüşen İbadi Dubai Emiri Mektum’un özellikle de Irak’ın savaşta zarar gören bölgelerinin imarı konusunda, “Irak’ın tekrar imarı” fonuna destek sözü aldığı belirtildi.
Göreve geldikten sonra körfeze düzenlediği ilk resmi ziyaret çerçevesinde İbadi, IŞID’e karşı mücadelede koalisyona verdikleri destekten dolayı da ayrıca BAE yönetimine şükranlarını bildirdi.
Körfez ve bölge ülkeleri açılımı çerçevesinde İbadi’nin önümüzdeki hafta Kuveyt’i ziyaret etmesi bekleniyor. İbadi Kuveyt yönetiminden bu ülkeye olan borcunun en büyük taksidi olan 4.6 milyar doları ertelemesini isteyecek.
İbadi’nin Aralık ayı sonunda Türkiye’yi de ziyaret etmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.