İdlib Kırsalında Operasyonların Başından Beri 90 Belde ve Köy Kurtarıldı

  • 17 Ocak 2018
  • 1.002 kez görüntülendi.
İdlib Kırsalında Operasyonların Başından Beri 90 Belde ve Köy Kurtarıldı

Suriye Ordu birlikleri destekçi ve müttefik güçlerle işbirliği içinde Halep, İdlib ve Hama kırsallarında kimi devletlerin edat olarak kullandıkları teröre destek ve örtülerini örtbas etme amaçlı olarak ‘ılımlı muhalifler’ adını verdikleri Nusra Cephesi ve müttefikleri terör örgütlere karşı başarıları tırmanıyor.

Suriye ve halkına yönelik savaşta dünyanın her yerinden seferber edilen teröre karşı yedi yıllık savaşında kazandığı deneğim ve gelişmiş tekniklerle savaşını sürdüren ordu birliklerinin son birkaç hafta içinde İdlib kırsalının güneydoğusunda 90’dan fazla belde ve köyü bu terör çetelerinden kurtardı. Stratejik öneme sahip birçok tepe ve mevkiin de kurtarıldığı operasyonlarda aralarında bariz ve tehlikeli onlarca saha komutanının bulunduğu yüzlerce terörist öldürüldü.

Belli başlı devletlerin yardımıyla temin ettikleri muhtelif tür onlarca aracın da imha edildiği operasyonlar neticesinde terör örgütleri saflarında büyük bir panik, korku ve moral çöküşü meydana geldi.

Saha kaynakları açıklamalarında Sencar, Temania ve Ebu el Zuhur bölgelerinde yürütülen operasyonlarda kurtarılan alanların 1000 kilometre kareyi aştığını ifade ederlerken, tüm bu belde ve köyleri terörden kurtarmanın, Nusra Cephesi ve müttefikleri diğer terör örgütlere operasyonların seyrini ciddi şekilde kolaylaştırdığına dikkat çekti. Saha komutanları böylece İdlib Kenti yönünde ikinci eksen sayılan Muarrat el Numan ve Serakib eksenlerinde operasyonların hızlı ve başarılı ilerlemesinin garantilenmiş sayıldığını sözlerine ekledi.

Başarılı operasyonlar neticesinde Halep kırsalının batısı ile İdlib kırsalının doğusu arasındaki ordu birlikleri arasındaki mesafeyi 2 km’ye düşürdüğüne dikkat çeken saha komutanları; böylece İdlib, Hama ve Halep kırsallarında bulunan teröristlerin birbirlerinden ayrıldıklarını, bir kısım bölgelerde de çembere alındıklarını vurguladılar.

Saha komutanları son olarak gerçekleşen operasyonlarda bir kısmı tank ve zırhlı araç olmak üzere 50’den fazla aracın imha edildiğini, teröristlere ait büyük miktarda ve muhtelif türlerde askeri ekipman ele geçirildiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.