Ä°dlib’de savaÅŸ Türkiye MÄ°T teÅŸkilatının idaresinde yürütülüyor!

  • 29 Nisan 2015
  • 1.062 kez görüntülendi.
Ä°dlib’de savaÅŸ Türkiye MÄ°T teÅŸkilatının idaresinde yürütülüyor!

El’Vatan gazetesi, Suriye’nin  kuzeybatısında yer alan Ä°dlib  bölgesinde  savaşın bizzat Türkiye istihbarat teÅŸkilatı MÄ°T baÅŸkanı tarafından yönetilen savaÅŸ komuta odası tarafından yönetildiÄŸini ve  Suriye muhaliflerinin  ittifak içinde olması sorumluluÄŸunun da MÄ°T baÅŸkanı üzerinde olduÄŸunu yazdı.

El’Vatan gazetesi,  Ankara’daki batılı bir  diplomatik kaynaÄŸa  dayanarak verdiÄŸi haberde, MÄ°T baÅŸkanı Hakan Fidan’ın Ä°dlib’deki savaşı bizzat  yürüttüğünü yazarak, Fidan’ın bizzat savaÅŸ odasında bulunduÄŸunu öte yandan Arabistan’ın da mali ve silah temini açısından sorumluluk aldığını yazdı.

Sözkonusu batılı kaynak, Suriye’nin kuzeyindeki silahlı kiÅŸilerin sayısının 12 bin civarında olduÄŸunu ve son zamanlarda Türkiye topraklarından birkaç bin kiÅŸinin de Suriye topraklarına  girdiÄŸini ve bunların geliÅŸmiÅŸ silahlar konusunda   eÄŸitim aldıklarını yazdı.

Sözkonusu kaynak, Türkiye’nin hedefinin Ä°dlib’in tamamen kontrolü olduÄŸunu  böylece  Suriye konusunda yapılacak olan Cenevre 3  konferansında  muhaliflerin Suriye yönetimine karşı baskı kurma ortamını hazırlamak istediÄŸini yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.