İdlib’te Terörist Gruplar Suriye Ordusunu Suçlama Provokasyonu Hazırlıyorlar

  • 25 Haziran 2018
  • 1.711 kez görüntülendi.
İdlib’te Terörist Gruplar Suriye Ordusunu Suçlama Provokasyonu Hazırlıyorlar

İdlib ilinde vatandaşlar; belli başlı devletlerin destek ve komutasında hareket eden Nusra Cephesinden teröristlerin İdlib’te Suriye ordusunu suçlama ve geniş çaplı bir provokasyon hamlesi başlatılması amacıyla yeni bir oyun hazırlamakta olduklarını deşifre etti.

Lazkiye’de Hmeymim Hava Üssündeki Rus Koordinasyon Merkezi yayınladığı bültende; İdlib İlinde vatandaşların bulundukları telefon görüşmesinde Nusra Cephesinin büyük bir provokasyon oyunu hazırladıklarını aktardıklarını belirtti.

Rus merkez beyanında İdlibli vatandaşların telefon görüşmesinde; Nusra Cephesinin yıkılmış bir binanın enkazları altından sivil vatandaşları kurtarma görüntüleri hazırladığını belirttiklerini kaydetti.

İdlibli vatandaşlar Nusra Cephesi ve işverenlerinin bu görüntüler aracılığı ile Suriye ordusuna tabi savaş uçaklarının sivil bir yerleşim binasını havaya uçurduklarını iddia etmeyi planladıklarını ifade etti.

Rus merkez beyanında; geçen Cuma günü Ortadoğu’da bariz bir medya aracına tabi kameraman ekibin İdlib’e ulaştığını ve Nusra Cephesinden teröristlerle görüntüler çekmeye başladıklarını ifade etti.

Nusra Cephesi teröristleri ve söz konusu kameraman ekibin güya Suriye ve Rus savaş uçaklarının havaya uçurdukları sivil binaların enkazları altından sivil vatandaşları kurtarıp Kızılay Hastanelerine aktarma görüntüleri hazırladıklarına dikkat çekilen beyanda; aynı zamanda yine Suriye ve Rus savaş uçaklarının bombaladıkları iddia edilen altyapı ve hizmet kurumlarını onarma görüntüleri hazırladıkları ifade edildi.

Beyanda Arap ve yabancı medya araçlarında yayınlanması planlanan tüm bu görüntülerin uydurma olduğu, Nusra Cephesi ve işverenlerinin Suriye ve Rusya’ya asılsız suçlama hamlesi başlatma amaçlı olduğunun altı çizildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.