Ä°dlib’te Teröristlerin Destek ve Ä°kmal Hatları Kesildi

  • 03 Åžubat 2018
  • 931 kez görüntülendi.
Ä°dlib’te Teröristlerin Destek ve Ä°kmal Hatları Kesildi

Suriye Ordu birliklerinin teröristlere karşı operasyonlarında bugün gayet önemli başarılara imza atarak, sadece Suriye değil tüm bölge halklarına karşı tehdit teşkil eden teröre karşı etkin gücünü bir kez daha kanıtladı.

Askeri bir kaynak ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde İdlib kırsalı Ebu el Zuhur Hava Üssünün 15 km batısında yer alan Tel Tukan Beldesinde Nusra Cephesine karşı nitelikli operasyonlarda bulunduklarını belirtti.

Operasyonlarda beldenin tamamen teröristlerden ve yerleştirdikleri bomba düzeneklerinden temizlendiğini ifade eden kaynak; kaçan teröristleri kovalama ve yok etme operasyonlarının başarıyla devam ettiğini aktardı.

Kaynak Ebu el Zuhur Beldesi ile Serakib Kenti arasında düşen söz konusu beldenin terörden kurtarılmasıyla Serakib Kentindeki teröristlerin ikmal ve destek hatlarının kesilip Nusra sıkı bir çembere alınmalarında gayet önemli bir adım atılmış olduğuna dikkat çekti. Serakib Kentinin Nusra Cephesi açısından taşıdığı öneme işaret eden kaynak, terör örgütünün bu kenti saldırılarını planladığı ana karargaha dönüştürmüş olduğunu kaydetti.

Kaynak ordu birliklerinin aynı zamanda Serakib ile Muarrat el Numan arasındaki yolu ateş kontrolüne almasıyla teröristlerin destek ve ikmal hatlarının neredeyse kesildiğini ifade etti. Bunun sonucunda teröristlerin saflarında ciddi bir panik, korku ve dağılmanın yaşandığını belirten kaynak; teröristlerin İdlib kırsalında ağır kayıpları ardından aralarındaki suçlama ve anlaşmazlıkların birçok bölgede şiddetli çatışmalara dönüştüğüne vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.