Ä°HH Tırlarının NiÄŸde’deki IŞİD Saldırısıyla BaÄŸlantısı Mı Var?

  • 09 Mart 2015
  • 975 kez görüntülendi.
Ä°HH Tırlarının NiÄŸde’deki IŞİD Saldırısıyla BaÄŸlantısı Mı Var?

NiÄŸde’de güvenlik görevlilerini ÅŸehit eden IŞİD üyelerinin yargılanacağı mahkemenin kesinleÅŸmesinin ardından, dava dosyasındaki ayrıntılar da ortaya çıkmaya baÅŸladı. 3 kez ağırlaÅŸtırılmış ömürboyu hapis cezası istenen Alman vatandaşı 25 yaşındaki Benjamin Xu’nun, yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine saldırmadan önce eroin kullandığı, ayrıca ambleminde açık yeÅŸil renkler olan bir yardım derneÄŸi teröristlerin geçiÅŸine yardımcı oldu. Söz konusu ifade akıllara Ä°HH tırlarını getirdi.

DHA’nın haberine göre Ä°sviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ve Makedonyalı Muhammed Zakiri ile birlikte 20 Mart 2014’te NiÄŸde’nin Ulukışla Ä°lçesi’nde yol kontrolü sırasında Jandarma Astsubay ÃœstçavuÅŸ Adil KozanoÄŸlu ile polis memuru Adem Çoban’ı ÅŸehit edip, 7 asker ve yolcu otobüsündeki 1 kiÅŸiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun ÅŸoförü Turan YaÅŸar’ı da öldüren ve tamamı tutuklu yargılanan Benjamin Xu’nun iddianamede yer alan savcılık ifadesinde, Türkiye’ye nasıl girdiÄŸini ve saldırıyı nasıl gerçekleÅŸtirdikleri en ince detayına kadar kendi itirafları ile anlatılıyor.

Ä°STANBUL’UN GÖBEĞİNDE MÃœCAHÄ°T EVÄ°

Tercüman aracılığıyla Almanca verdiÄŸi ifadesinde babası Nimatullahi’nin arkadaşı Filistinli Abu Mualn ile birlikte 2013 yılının nisan ayında Ä°stanbul’a geldiklerini belirten Xu, ‘Muhammed’ adında bir Türk ile buluÅŸtuklarını ve Muhammed’in, ambleminde açık yeÅŸil renkler olan bir yardımlaÅŸma derneÄŸini çalıştığı yer olarak gösterdiÄŸini söyledi. Evin, Ä°stanbul’un göbeÄŸinde ve çocukların girip çıktığı resmi bir yer olduÄŸunu ifade eden Benjamin Xu, “YardımlaÅŸma derneÄŸine benziyor, orada bulunan çocuklara ‘Bunlar geleceÄŸin mücahitleri’ diyorlardı. Babam, Millet-i Ä°brahim isimli daha çok Türklerin bulunduÄŸu gruba dahil olmak için Ä°stanbul’a geldi. Babam Fatih isimli Türk uyruklu Alman vatandaşını da kaçak yollarla Ä°stanbul’a getirdi” diye konuÅŸtu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.