IKBY: Bağdat’ın Yaptırımları Ekonomimizi Vurdu

  • 19 Ekim 2017
  • 1.224 kez görüntülendi.
IKBY: Bağdat’ın Yaptırımları Ekonomimizi Vurdu

IKBY parlamentosunda Finans ve Ekonomi Komitesi Başkanı İzzet Sabir İsmail, Irak merkez hükümetinin uyguladığı yaptırımların bölgenin ekonomisini vurduğunu belirtti.

 İsmail, “Daha önce tüccarlarımız dolarları komşu ülkelerde veya mal ile hizmetleri aldıkları ülkelerde bozdurabiliyordu. Şimdi gereken mal ve materyalleri almak için gereken parayı bozduramıyorlar. Bu da fiyatları etkiliyor. Fiyatların yükselmesi de vatandaşların yaşamını etkiliyor” dedi.

Yaptırımlar yüzünden tüm finansal işlemleri şimdi sadece Irak Merkez Bankası üzerinden yapabildiklerini belirten IKBY’li vekil, “İkinci yol kara piyasa. Bu daha ucuz ama çok daha tehlikeli. Kara piyasa büyüyor” diye anlattı.

Yaptırımlar yüzünden bölge için hayati önem taşıyan petrol ticaretinin de durduğunu aktaran İsmail, “Petrolümüzü İran ve diğer ülkelere ihraç ediyorduk. Şimdi bu ihracat durdu. Ayrıca benzin ithalatı da durdu, bu da benzin fiyatlarını etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bağdat’ın talebi üzerine komşu ülkelerin hava sahalarını IKBY uçaklarına kapatmasının da ekonomiyi vurduğu ve yurt dışına giden vatandaşları daha fazla harcama yapmaya zorladığını dile getiren Kürt politikacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Süleymaniye’den diğer ülkelere doğrudan seferler vardı. Şimdi yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar Bağdat’a gitmek zorunda. Bu da seyahat maliyetini iki kat pahalı yapıyor”.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.