İmam Ali Hamanei: Hiç bir akıllı insan Amerikalıların yardımını kabul etmez

  • 23 Mart 2020
  • 2.052 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamanei: Hiç bir akıllı insan Amerikalıların yardımını kabul etmez

Hazreti İmam Ali Hamanei, Amerikalı yetkililere asla güvenilmeyeceğini belirterek şöyle dedi: Amerikalılar korona virüsü üretmekle suçlandığı bir sırada hangi akıllı insan bu ülkenin yardımını kabul eder?

Hazreti İmam Ali Hamanei Pazar günü televizyon kanalında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Amerikalı yetkililerin bir kaç kez İran talep ettiği takdirde ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunacakları yönündeki açıklamalarına işaretle şöyle dedi:

Amerikalı yetkililerin bu sözleri çok tuhaf, zira kendileri bu hastalıkla baş etmekte ilaç ve tıbbi teçhizat sıkıntısı çekiyor, bazı yetkilileri açıkça korkunç yetersizlikten söz ediyor. Amerikalı yetkililer yeterli imkanları varsa önce kendi halkının imdadına yetişsin.

Amerikalı yetkililerin önerileri asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen Hazreti İmam Ali Hamanei şöyle ekledi:

Amerikalı yetkililer belki de korona virüsü İran’da daha salgın hale getirecek veya kalıcı kılacak ilaçlar gönderebilir; ya da bazılarını sağlık ekibi adına göndererek, bir bölümü sırf İran’a özel üretilen virüsün ne denli etkili olduğunu araştırmak ve bilgilerini tamamlayarak düşmanlığını artırmak isteyebilir.

Hazreti İmam Ali Hamanei konuşmasının devamında sabır ve direniş, akıl, tedbir ve istişare ile birlikte olursa zafer kesin olacağını belirterek şöyle dedi: Sabretmek teslim olmamak, zafiyet ve kuşkuyu kapılmamak ve büyük şecaat ve tedbirle düşmanı engellemek ve mağlup etmek demektir.

İran İslam Cumhuriyeti’nin her türlü sorun ve sıkıntı ile mücadelede kırk yıllık deneyimleri ve geniş kapasiteleri bulunduğunun altını çizen Hazreti İmam Ali Hamanei İran milletine hitaben şöyle vurguladı:

Ülkenin kapasiteleri çoktur; ancak önemli olan, yetkililerin bu kapasiteleri tespit etmeleri ve tüm alanlarda genç, mümin, dindar ve saikli insanlardan yararlanmalarıdır.

Hazreti İmam Ali Hamanei konuşmasının sonunda bir kez daha vatandaşları korona virüsle milli mücadele merkezinin tavsiyelerine uymaya davet ederek, yüce Allah bu afeti İran milleti, Müslüman milletler ve tüm beşeriyetin başından bertaraf etmesini diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.