İmam Ali Hamanei’nin Gadir-i Hum Mesajı Türkiye medyasında

  • 22 Eylül 2016
  • 1.198 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamanei’nin Gadir-i Hum Mesajı Türkiye medyasında
Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle halkın değişik kısımlarından gelen ziyaretçilere konuşan İran İslam İnkilabı Rehberi İmam Ali Hamanei’nin mesajı Türkiye medyasında geniş yer aldı.
İmam Ali Hamanei’nin Gadir konuşmasına geniş yeren Türkiye medyası, konuşmada yer alan Müslüman kardeşliğini ve mezhep tefrikalarının önlenmesi ve durdurulması gerektiği uyarılarına dikkat çekti. İşte Türkiye medyasındaki o satırlar:

 “Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle halkın değişik kısımlarından gelen ziyaretçilere konuşan İran İslam İnkilabı Rehberi İmam Ali Hamanei, mezhepler arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

İmam Ali Hamanei, Gadir-i Hum-İmamet ve Velayet Bayramı münasebetiyle ziyaretine gelen halka hitab etti.

İmam Ali Hamanei, bu görüşmede Gadir-i Hum Bayramını tebrik ederek Gadir-i Hum olayının en önemli mesajının imameti açıklayıp, İslam’da hükümet kurallarını ve ilkelerini belirlemesi olduğunu ifade etti. Özellikle hükümet yönetimindeki özellikleri nedeniyle Hazreti Ali (as)’ın şahsına münhasır benzersiz özelliklerine değinen İmam Hamanei, Emir’el Mü’minin Ali (as)’ın yoluna bağlılığın gerekliliğinin, onun yolunda ilerlemek ve onun eşsiz tavsiyelerini yetine getirmek olduğunu belirtti.

Gadir-i Hum hakkında açıklamalarda bulunurken bazı uyarılarda da bulunan Ayetullah Hamanei, Ehl-i Sünnet’in önde gelen şahsiyetlerine yapılacak bir hakaretin, imamet inancının mantıklı delil ve kaynaklarının duyulmasını da engelleyeceğini belirtti.

“İslam’ın diğer mezheplerinin duygularının Şia adı altında tahrik edilmesi aslında “İngiliz Şiiliğidir” ifadesini kulanan İmam Ali Hamanei, bunların da Amerika ve İngiltere casusluk ajansına bağlı olduğunu açıkladı. Bunların yaptığı fitne çalışmalarına dikkat çeken İmam Hamanei,  İslam ülkelerindeki terör sorununu da bu emperyalist çalışmaların sonucu olduğunu belirterek “bölgede birçok yıkım ve cinayete neden olan IŞİD ve Nusra gibi grupların ortaya çıkması bunların sonucu” dedi.

Şiilerin Ehl-i Beyt’i (as) örnek alarak ve onların yolunda ilerleyerek süs ve ziynet olması gerektiğine değinen ve devlet yönetimi hakkında açıklamalarda bulunan İmam Hamanei, “Rüşvet alan, devlet hazinesini şahsi olarak kullanan ya da kötülüklere göz yuman ve toplumun hidayetinde hiçbir sorumluluk hissetmeyen biri, İslam toplumu için süs ve ziynet değildir ve hakikatte bu kişi, Şia için utanç vesilesidir.” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.