İmam Ali Hamaney: Amerika için Şii ve Sünni farketmez, onlar İslam’a karşılar

  • 29 Aralık 2015
  • 1.177 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Amerika için Şii ve Sünni farketmez, onlar İslam’a karşılar

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Amerika’nın İslam’a karşı olduğunu ifade etti.

İmam Ayetullah Hamanei, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ve İmam Sadık’ın (a.s) kutlu doğum günü münasebetiyle devlet yetkilileri, İslami Vahdet Konfransı’na katılmış olan yerli ve yabancı konuklar, İslam ülkelerinin Tahran büyükelçileri ve halkın farklı kesimlerini makamına kabul etti.

Yeni İslam uygarlığının kurulması için gayret etmeliyiz

Bu görüşmede İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ve İmam Sadık’ın (a.s) kutlu doğum gününde olmak münasebetiyle tebirklerini ileten İnkılap Rehberi, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) doğum gününü kutlamanın İslam dünyasının yapması gereken görevlerden biri olduğunu belirterek, “Şu an İslam dünyasının görevi sadece İslam Peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğum veya bi’set gününü kutlamak değil, yeni İslam uygarlığının kurulması için gayret etmektedir” dedi.

İmam Ayetullah Hamanei, “Yeni İslam uygarlığı, Batı ülkelerinin yaptığı gibi diğer ülkelere saldırmak, insanların hukukunu ihlal etmek ve kendi ahlak ve kültürünü milletlere dayatmak değil, ilahi rahmetin yeryüzünde yayılması ve insanların doğru yolu bulması için zemin hazırlamaktır” beyanında bulundu.

Din alimleri ve hakiki aydınların yardımına ihtiyaç var

Kendi uygarlığını kurmak için Batı’nın İslam dünyasındaki bilim ve felsefeden yararlanmış olduğuna işaret eden İnkılap Rehberi, “Gerçi bu uygarlık (Batı uygarlığı) hayatın kolaylaşması için teknoloji ve farklı araçlar ortaya koymuştur, ancak insanlar için mutluluk, saadet ve adalet getirememiş ve içten de çelişkiye maruz kalmıştır” diye söyledi.

Yeni İslam uygarlığı’nın temelini atmak için artık sıranın İslam dünyasına geldiğini ifade eden İmam Ayetullah Hamanei, “Bu amaca ulaşmak için İslam dünyası siyasetçilerine ümidimiz yoktur. Din alimleri ve Batı’yı kendi kıbleleri olarak sanmayan hakiki aydınlar İslam dünyası için gereken girişimlerde bulunmakla birlikte bu uygarlığın kurulmasının mümkün olduğuna inanmalıdır” açıklamasında bulundu.

Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarmak düşmanın aracı

İmam Ayetullah Hamanei, “Yeni İslam uygarlığının kurulmaması için düşman müslümanlar arasında ihtilaf çıkarmayı bir araç gibi kullanmaktadır. Amerikan yetikililer ve politikacıların konuşmalarında Şii ve Sünni gündeme geldiği zaman düşünür ve ileri görüşlü insanlar endişelendi. Çünkü onların (düşmanın) eskisinden daha çok tehlikeli olan yeni bir komplo kurmak istedikleri anlaşıldı” dedi.

Şii ve Sünni gözetmeden Amerika’nın İslam’a karşı olduğunu söyleyen İnkılap Rehberi, “Amerika için Şii ve Sünni farketmez. Onlar İslam şeriatı ve hükümleriyle yaşmak isteyen her müslümana karşı çıkarlar” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.