İmam Ali Hamaney, Ayetullah Erdebili’nin vefatı münasebetiyle taziye mesajı yayınladı

  • 24 Kasım 2016
  • 1.051 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney, Ayetullah Erdebili’nin vefatı münasebetiyle taziye mesajı yayınladı

Seyyid İmam Ali Hamaney,taklid merci alimlerinden Ayetullah Seyyid Abdulkerim Musevi Erdebili’nin vefatı münasebetiyle ailesi ve sevenleri için taziye mesajı yayınladı.

İmam Hamaney mesajında; merhum Ayetullah Musevi Erdebili’nin ilmi ve fıkıh çalışmalarının yanısıra İran İslam Cumhuriyeti’nde bir dönem yargı kurumu gibi çok önemli bir kurumun sorumluluğunu uhdesinde taşıdığını belirterek, merhumun rahmetli İmam Humeyni’nin, hayatının bütün dönemleri ve hadiselerinde İran’ın önemli bir hizmetçisi olarak bilfiil yer aldığına dikkat çekti.

Seyyid İmam Ali Hamanei, mesajının ayrı bir yerinde, merhum Ayetullah Erdebili’nin kültürel çalışmalarına temasla bu doğrultuda onun lise ve üniversite tesis etmesinin de o merhumun yaşantısının ve çalışmalarının önemli bir sayfasını oluşturduğunu bildirdi.

İran’ın taklid merci alimlerinden Ayetullah Erdebili, bir kaç gün önce kalp rahatsızlığı sebebiyle Tahran’da hastaneye kaldırılmış ve dün durumunun ağırlaşmasının ardından Hakk’a yürümüştür.

İslami İran cumhurbaşkanı Ruhani de, bu münasebetle yayınladığı mesajda, perşembe ve cuma günü İran genelinde iki gün yas ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.