İmam Ali Hamaney: Beşeri Toplumlar Ancak İslam’ın Temel İlkeleri ile İlerleyebilirler

  • 25 Nisan 2017
  • 1.290 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Beşeri Toplumlar Ancak İslam’ın Temel İlkeleri ile İlerleyebilirler

Peygamber Efendimiz (s.a.v)ın “Mabas Bayramı” olarak kutlanan peygamberliğe başladığı ilk vahiy yıldönümünde, bazı üst düzey yetkililerle İslam ülkeleri büyükelçileri İmam Hamanei tarafından kabul edildi.

Ülkenin ekonomide ve bir çok alanda kalkınmasını İran sınırlarının ötesinde aramanın yanlış olduğunu kaydeden İmam Hamenei “ Ben seçime aday olan tüm isimlere daha önceden söylediğim gibi tekrar hatırlatmak isterim. Seçmene ulaşacağınız seçim kampanyası süresince ve aldığınız tüm kararlarda ekonomide ve diğer tüm sahalarda kalkınmayı ve gelişmeyi ülke sınırları dışında değil İran milletinden alacağınıza söz verin” ifadelerini kullandı.

Beşeri toplumların ancak İslam’ın temel ilkeleri ile ilerleyebileceğini vurgulayan İmam Hamenei “İslam insanlığa yapılan zulmün önünü alabilir. Bugün bölgede yaşananlar Amerika ve Siyonizmin düşmanca davranışları nedeni iledir. Özellikle İslam Cumhuriyetini diğer bölgelere nazaran daha fazla hedef almalarının nedeni İran’da İslam’ın açıkça ilkelerinin ortaya konmasından dolayıdır” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.