İmam Ali Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti 6. Kalkınma Programı’nın genel politikalarını açıkladı

  • 01 Temmuz 2015
  • 869 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti 6. Kalkınma Programı’nın genel politikalarını açıkladı

İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye yazdığı mektupta, 6. Kalkınma Programı’nın genel politikalarını tebliğ etti.
İmam Hamanei’nin Eserlerini Koruma ve Yayınlama Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, bu politikalar “direniş ekonomisi”, “bilim ve teknolojide öncü olmak” ve “kültürel yapıyı güçlendirmek ve geliştirmek” gibi üç ayaktan oluşuyor ve iç ve dış sahnedeki gerçekler dikkate alınarak hazırlanmıştır.
Açıklamada, 6. Kalkınma Programı’nın hedeflerinin gerçekleşmesiyle, ilerleme konusunda küresel kapitalizm sisteminden tamamen bağımsız İslami düşünceden kaynaklanan bir modelin sunulmasına katkı sağlaması için hazırlandığı ifade edildi.
Program’ın genel politikalarının yer aldığı metinde, ekonominin yüzde 8 oranında büyümesi, ulusal haberleşme ve enformasyon ağının oluşturulması, yolsuzlukla mücadele için ulusal stratejinin geliştirilmesi, bölgesel güç seviyesinde savunma gücünün arttırılması, ekonomi diplomasisine öncelik verilmesi ve İran’ın bölgede bilim ve teknolojide ilk sırada yer almasına vurgu yapılmıştır.
80 bölümden oluşan 6. Kalkınma Programı’nın genel politikaları, “ekonomi”, haberleşme ve bilişim teknolojisi”, toplum”, “güvenlik ve savunma”, “dış politika”, “hukuk ve yargı”, “kültür”, “bilim, teknoloji ve yenilikçilik” başlıklarını içeriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.