İmam Ali Hamaney, İran’ın önde gelen üniversite rektörlerini kabul etti.

  • 11 Kasım 2015
  • 1.287 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney, İran’ın önde gelen üniversite rektörlerini kabul etti.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, bilimsel araştırmaların geleceğin gereksinimlerine göre yapılması gerektiğini belirtti.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, İran’ın önde gelen üniversite rektörlerini kabul etti.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney rektörlere karşı yaptığı konuşmasında, bilimsel araştırmaların geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bazıları petrolümüz varsa nükleer enerjiye ne gerek var diye konuşuyordu” dedi.

Batı’nın yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyum yakıtını İran’a vermek için belirledikleri küçük düşürücü ön koşullara işaret eden Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, “Ama onların bu talebi bize yaradı ve gençlerimiz kendi zahmetiyle bu yakıtı üretti” diye açıkladı.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney “Zenginleştirme işindeki en önemli iş, ham uranyumu yüzde 20 zenginleştirebilmektir. Bu da onları rahatsız etti. İstatistiklere göre bizim dünya çapında bilimsel hızımız 2 sıra düşmüştür. Bu çok kötüdür; bu hızla bile geri düşüyoruz. Onlar yıllarca bizi geriletmişler” diye konuştu.

Amerika’nın bilimsel gelişmesini 140 yıl önceden başladığını vurgulayan Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, “Dünyanın gözünü kamaştıran bizim gelişme hızımızdı. İran’ın bilimsel gelişme hızının dünya bilimsel hızı ortalamasından 13 kat fazla olduğu belirtiliyor” açıklamasında bulundu.

Birilerinin üniversitelerde bilimsel çalışma ile konser ve karma kampları karıştırdığını söyleyen Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, “Batı karma eğitimden ne görmüştür? İslam insanı tanıdığı için örtünme ve karma olmama hükmünü vermiştir” diye vurguladı.

Kültürel çalışmaların öğrencileri ülkülere inanan, ülke ve devletlerini seven, basiretli, özgüvenli, ümitli ve ülkenin konumunu düşünen bir kişiliğe sahip etmesi gerektiğini de dile getiren Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, “Mumin ve İslami İnkılap’a inanan gençlere fırsat tanıyın” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.