İmam Ali Hamaney : “İslam dinine göre, İnsanoğlu doğaya karşı sorumludur”

  • 08 Mart 2015
  • 1.118 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney : “İslam dinine göre, İnsanoğlu doğaya karşı sorumludur”

Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei, bugün İranlı çevreyi koruma faaliyetleri yürüten yetkili ve aktivistleri kabul ettikleri görüşmede, hava kirliliği, toz ve kum fırtınaları ve ormanların yok olması gibi doğal yaşam ile ilgili problem ve konuların çözüme kavuşturulmasının, iyi planlama ve ciddi takipçiliğe bağlı olduğunu belirttiler.

Ayetullah İmam Ali Hamanei, bu konuda İslam dininin bakış açısına temas ederek, “İslam ve diğer semavi dinler her daim insanoğlunun doğaya karşı sorumlu olduğuna ve insan ve doğa arasında bir denge kurulmasının zorunluluğuna vurgu yapmış, çünkü çevre ve doğa problemlerinin meydana gelmesinin asıl nedeni bu hassas dengenin bozulmasıyla ilgilidir. Doğayı korumada değişik ülkelerin tecrübe ve deneyimleri, doğa ve çevreyle ilgili bir çok sorunun önlenebileceğini ve bu konunun bir çözümü olduğunu göstermiştir” dediler.

İmam Ali Hamanei, sözlerinin bir diğer bölümünde ise, doğa ve çevreyi korumakla ilgili asıl görevin halka ait olduğunu belirterek, “Bundan sonra halk hangi devlet kurumunun doğa ve çevreyi koruma konusunda iyi veya kötü çalıştığını böyüteç altına almalı ve bu konuyu değerlendirmeli” diye konuştular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.