İmam Ali Hamaney: Mina faciası unutulmamalıdır

  • 19 Ekim 2015
  • 850 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Mina faciası unutulmamalıdır

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, Mina’daki acı verici facianın unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, İran Hac Kurumu yetkililerini kabul ettiği görüşmede, Mina’da meydana gelen üzüntü verici facianın ilahi bir imtihan olduğunu belirterek, Batı devletleri ve özellikle de insan haklarını savunmayı iddia eden uluslararası kurum ve kuruluşların bu faciaya karşı sessiz kalmalarını eleştirdi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, 7 bin kişinin hayatı kaybettiği faciada Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğunun altını çizerek, “Mina’daki facidan sonra İslam ülkeleri birlik ve beraberik içerisinde bu faciaya karşı seslerini yükseltmeliydi. Maalesef İran İslam Cumhuriyeti dışında hiçbir ülkeden itiraz sesi duyulmadı” dedi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, Mina’da meydana gelen facianın nedenlerini araştırmak ve bu tür faciaların bir daha tekrarlanmasını önlemek için ülke yetkililerinin diğer ülkelerin yetkilileriyle görüşmeler yapmaları gerektiğini söyleyerek, “Anlaşılan bu facia Suudilerin kusuru yüzünden meydana gelmiştir. Bu facia siyasi bir konu değil, konu hac vazifesini yerine getirirken binlerce müslümanın ihram elbisesinde hayatını kaybetmesidir. Söz konusu olay kararlılıkla araştırılmalıdır” beyanında bulundu.

İnsan haklarından yana olduklarını iddia eden Amerika ve Avrupa’daki kurum ve kuruluşların derin bir sessizliğe kapılamasına da değinen Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, “İnsan haklarını savunduğunu ileri süren münafık ve yalancı yönetimler ve ayrıca bazen bir kişinin ölümü üzerine dünyada kıyamet koparan Batı devletleri, Mina’daki faciya geldiğimizde dost devletleri olan Suudi Arabistan lehine sustular” sözlerini de konuşmasına ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.