İmam Ali Hamaney: Söz konusu yaptırım ise, İran halkı da yaptırım uygulayabilir ve uygulayacaktır…

  • 18 Şubat 2015
  • 1.242 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Söz konusu yaptırım ise, İran halkı da yaptırım uygulayabilir ve uygulayacaktır…

Rehber Ali Hamaney, Amerika’nın zorbaca ve zalimce uyguladığı ambargolara temas ederek, “Söz konusu ambargo ve yaptırım ise, bunu İran halkı da yapabilir ve zaten bunu yapacaktır” dediler.

İmam Ali Hamaney, bugün sabah ve Tebriz halkının 18 Şubat 1978’de Şah Rejimi’ne karşı ayaklanmasının 37. yıl dönümü münasebetiyle, Doğu Azerbaycan Eyaleti halkı ve yetkililerini Kabul ettiler.

İmam Hamaney, bu görüşmede 18 Şubat 1978 ayaklanmasının büyük ve önemli bir olay olduğunu vurgulayarak, öncü olmak, zamanında davranmak, cesaret ve gerçek iman Tebriz ve Azerbaycan halkının en belirgin özellikleridir” diye konuştular.

İmam Hamaney, sözlerinin bir diğer kısmında ise İran ekonomisinin ham petrol satışına olan bağımlılığına temas ederek, “Bu yol para kazanmanın en kolay yolu ve yöntemi ve malesef bazı yetkililer de değişik zamanlar boyunca bu kolay kazanılan para ve geliri kullanmayı tercih etmişler, eğer ülke ekonomisi halkın yetenek ve potansiyelleri ve iç üretim üzerine kurulup ve inşa edilirse, artık o zaman ambargo ve petrol fiyatlarının düşüşü için matem tutmamıza ve üzülmemize gerek kalmaz” dediler.

İmam Hamaney, Amerika liderliğindeki Batı’nın İran’a karşı uyguladığı yaptırımlara dikkat çektiler ve “Onların bu yaptırımlardan güttükleri en önemli hedef, İran halkını küçük düşürmek ve bu halkın ve İslami Düzen’in yeni İslami uygarlığa doğru başlattığı büyük hareketinin önünü kesmektir ve bence nükleer konuda onların istediği her şeyi versek ve karşılasak bile yaptırımlar yine de kalkmayacak, çünkü onlar devrimin ta kendisiyle zıtlar” diye konuştular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.