İmam Ali Hamaney’den Cezayir halkına övgü

  • 25 Kasım 2015
  • 885 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney’den Cezayir halkına övgü

Cezayir başbakanı ve beraberindeki heyet Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney tarafından kabul edildi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, Cezayir başbakanı Abdülmelik Sellal ve beraberindeki heyeti kabul ederek, birçok bölgesel ve uluslar arası konularda İran İslam Cumhuriyeti ve Cezayir’in siyasi görüşlerinin birbirine çok yakın olduğunu hatırlatarak, “Siyasi görüşlerin yakın olmasına ilaveten her zaman İran halkı Cezayir halkı ve devletine olumlu bir bakış içinde olmuştur. Bunun nedeni ise Cezayir halkının Cezayir devrimi sırasında sömürü aleyhinde verdiği mücadeledir” dedi.

Halklar arasında kalbi ve manevi bağın, başta ekonomik alan olmak üzere işbirliğinin geliştirilmesi için uygun bir ortam oluşturduğunu hatırlatan Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, İran ve Cezayir işbirliği seviyesinin çok düşük olduğunu, bu ziyaretle birlikte ve ortak bir komisyonun kurulmasıyla yakın bir gelecekte ve yine cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Sayın Cihangiri’nin Cezayiri ziyareti ardından iki ülke ekonomik ilişkilerinin genişletilmesi temennisini dile getirdi.

IŞİD terör örgütü ve öteki teröristlerin İslam’ın simasını karalanma yönündeki girişimlerine karşı koymak için İslam ülkelerinin ciddi harekete geçmeleriyle ilgili Cezayir başbakanının açıklamalarına değinen Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, İslam adına tüm bölge sathına dağılan IŞİD ve öteki terör örgütleri meselesinin doğal ve normal bir mesele olmadığını, bu teröristlerin birileri tarafından oluşturulduğunu ve himaye edildiklerini söyledi.

Bazı bölge yönetimlerinin halen IŞİD terör örgütüne destek vermelerinden üzüntüsünü dile getiren, ayrıca Amerika ve diğer İslam düşmanlarının bu terör örgütlerini desteklemekte olduklarını hatırlatan Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaneyi, mesuliyetini müdrik olup birbirleriyle daha fazla irtibat içinde olan İslam ülkelerinin, teröristlere karşı koymak için kendi aralarında daha fazla diyalog ve işbirliği sağlayabileceklerini bildirdi.

İslam İnkılâbının ilk dönemlerinde İran, Cezayir, Suriye ve diğer birkaç ülkenin katılımıyla oluşan direniş cephesini hatırlatan Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, Amerika’nın izinde giden bazı ülkelerin bu oluşumun faaliyetlerinin devam etmesine engel olduklarını, ama şimdi ortak görüşlere sahip olan İslam ülkeleri arasında böyle bir oluşumun yeniden teşkilinin zaruretinin ortaya çıktığını söyledi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney konuşmasının sonunda ise Cezayir cumhurbaşkanı Sayın Buteflika’nın en kısa zamanda sağlığını elde etmesi temennisini dile getirdi.

Cezayir başbakanı Abdülmelik Sellal da bu görüşmede, başta IŞİD ve öteki teröristlere karşı mücadele olmak üzere birçok konuda İran ve Cezayir’in görüşlerinin birbirine çok yakın olduğunu ve Tahran görüşmeleri temel alınarak iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler düzeyinin de mevcut şartlardan çıkmasını ve kabul edilebilir bir seviyeye ulaşmasını umduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.