İmam Ali Hamaney’den, kutsal savunma şehitlerinin anılmasına vurgu…

  • 01 Mart 2015
  • 842 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney’den, kutsal savunma şehitlerinin anılmasına vurgu…

İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, 8 yıl süren kutsal savunma dönemi şehitlerinin yad ve namının rahmetle anılmasına vurgu yaptı.
İslam İnkılabı Rehberi, 16 Haziran 2014 tarihinde, Şiyar-143(Track 143) isimli sinema filmi çalışanlarını kabul ettiği görüşmede, bu filmi içerik ve muhteva açısından oldukça değerli bir eser olarak niteledi, Şiyar-143 (Yarık 143) filminin kutsal savunma karşıtı veya değerlere zıt bir film olduğuna dair düşüncenin yanlış olduğunu buyurdu.
İslam İnkılabı Rehberi, 8 yıllık kutsal savunma döneminde annelerin duygularını filme yansıtmanın “Şiyar-143” filminin belirgin özelliklerinden olduğunu ifade ederek, kutsal savunmayı önemli kılan şeyin annelerin 8 yıl boyunca ve hatta şehit düşmesinden sonra, evlatlarına yönelik vasıflanamaz bu duygularında saklı olduğunu kaydetti.
İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, İran sinemasında kutsal savunma dönemine ait bütün kapasitenin devreye sokulmamasını eleştirerek, İran sinemasının yönetmenlik, makyaj ve oyunculuk başta olmak üzere yüksek kapasiteye sahip olduğunu, bu dev kapasitenin kutsal savunmanın oldukça büyük kapasitesiyle birleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
İslam İnkılabı Rehberi, 8 yıllık kutsal savunma döneminde, bütün dünyanın İran’ın karşısında aynı cephede yer almasına rağmen, erkek, kadın dahil toplumun bütün kesimlerinin katılımı ve rolüyle İslam Cumhuriyeti’nin muzaffer olduğunu, bu kapasitenin büyük olduğunu, İran’ın sanat sektörüne dahil olabileceğini belirtti.
Ayetullah Hamanei, kutsal savunma yıllarında elde edilen zafer ve kazanımların korunmasına işaretle, “50 yıl daha kutsal savunma hakkında yazmalıyız, söylemeliyiz ve anlatmalıyız ve çeşitli sanatları kullanmak suretiyle bu büyük hadiseyi anlatmalıyız”, beyanatında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.