İmam Ali Hamaney’in huzurunda Kerbela şehitlerinin şehadetlerinin ilk gecesi anıldı

  • 25 Ekim 2015
  • 967 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney’in huzurunda Kerbela şehitlerinin şehadetlerinin ilk gecesi anıldı

Şam-ı Gariban yani Kerbela şehitlerinin şehadetinin ilk gecesi münasebetiyle dün akşam Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in huzurunda halkın ve çeşitli kesimlerin katılımıyla rahmetli İmam Humeyni Hüseyniyesinde özel bir merasim düzenlendi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney ofisi enformasyon merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kerbela’da Peygamber efendimizin torunu Seyyid’üş Şüheda Hz. Hüseyin’in (S) şehadetiyle sonuçlanan facianın Aşura gecesi (şam-ı Gariban) münasebetiyle dün akşam Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in huzurunda ülke yetkililerinin, halkın ve çeşitli kesimlerinden kalabalık kitlelerin katıldığı özel bir merasim düzenlendi.

Söz konusu merasimde konuşan Hüccet-ül İslam Rafii, dinin müdafaa edilmesi ve bu konudaki görevler karşısında taviz verilmemesinin Seyyid’üş Şüheda Hz. Hüseyin’in (S)ın kıyamının en önemli mesajı niteleyerek, Allah dinine yardım için yaptığı çağrıyı tarihi ve kapsamlı bir davet olarak niteledi ve seyyidüş şüheda Hz. Hüseyin’in (S) bu davetinin aslında insanoğlunun kurtulması ve ilahi cezebeleri yakalamak için şefaat niteliğinde olduğunu belirtti.

Huccetul İslam Rafii, Kur’anı Kerim’de dinin ikamesi ve ihtilaf ve tefrikadan kaçınmak gibi iki önemli konu üzerinde vurgu yapıldığını, bu iki hususun dikkate alınmasının ise Ehli Beyt (as)ın velayetine inanmak ve ona sarılmakla mümkün olabileceğini bildirdi.

Sözkonusu merasimde ayrıca ehlibeyt meddahları seyyidüş şüheda Hz. Hüseyin (S) için mersiye ve ağıtlar okuyarak Kerbela faciası hakkında insanları aydınlatmaya çalıştılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.