İmam Ayetullah Hamanei: Meclis Ancak aktif üyeleriyle işlerin başında olur

  • 27 Mayıs 2020
  • 1.195 kez görüntülendi.
İmam Ayetullah Hamanei: Meclis Ancak aktif üyeleriyle işlerin başında olur

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei 11. Dönem İslami Şura Meclisi’nin çalışmalarına başlaması dolayısıyla gönderdiği mesajda, meclisin tüm işlerin başında olma şartı aktif, disiplinli, pak, emanettir ve ülkenin şartlarını ve önceliklerini bilen milletvekillerinin varlığına bağlı olduğunu belirtti.

Bu sabah 11. Dönem İslami Şura Meclisi açılış töreninde Hüccetulislam Muhammed Muhammedi Gülpaygani tarafından okunan mesajda Ayetullah Hamanei iktisat ve kültür ülkenin önceliklerinin başında yer aldığını belirterek, milletvekillerine zayıf kesimlerin geçim meseleleri, ekonominin istihdam ve üretime ve enflasyon gibi temel bileşenlerinin düzeltilmesi, gözetim görevinde takva ve insafa uyulması, önemli hadiselere karşı inkılapçı tavır sergilenmesi, yürütme ve yargı kuvvetleriyle kardeşçe teamül gibi konuların üzerinde durmalarını tavsiye etti.

Yeni dönem İslami Şura Meclisi’nin çalışmalarına başlamasını hoşnutlukla karşılayan  İmam Ayetullah Hamanei, milletin yeni meclisin şekillenmesi için sarf ettikleri emeğe teşekkür etti, yeni milletvekillerini kutladı.

İmam Ayetullah Hamanei mesajında İmam Humeyni’nin -ks- “Meclis tüm işlerin başındadır” tabiri, bu kurumun şan ve görevini açıklamak için en geniş kapsamlı tabir olduğunu belirterek şöyle ekledi:

Eğer kanunları ülkeyi anayasada belirlenen zirvelere ve hedeflere taşıyan bir yol olarak var sayacak olursak, meclis bu hayatı yolu inşa etmek ve açık tutmakla yükümlüdür.

İmam Ayetullah Hamanei ayrıca herkes kanun çerçevesinde hareket etmesine vurgu yaparak yargı kurumunda yasaların uygulanması için gerekli kapasitelerin mevcut olduğunu vurguladı.

İmam Ayetullah Hamanei meclisin de araştırma hakkı, hükümetin üst düzey yetkililerini onaylama veya reddetme hakkı, soru ve gensoru hakkı gibi hakları bulunduğunu belirterek şöyle dedi:

Eğer kanun doğru, yeterli ve uygulanabilir olursa ve icra güvencelerinden doğru biçimde yararlanılırsa, ülke yüce hedeflerine ulaşacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.