İmam Cafer Sadık as’ın şehadet yıl dönümü

  • 30 Temmuz 2016
  • 1.004 kez görüntülendi.
İmam Cafer Sadık as’ın şehadet yıl dönümü

İran islam cumhuriyeti ehlibeyt imamlar halkasının 6. si imam Cafer Sadık as’ın şehadet yıl dönümünde matem ve silahlara büründü.

Bugün 30 temmuz 2016, hicri kameri 25 şevval 1437 imamet ve vilayet nurunun 6. sı imam Cafer Sadık as’ın şehadet yıldönümüdür.

İmam Cafer Sadık as’ın şehadet gününde İran halkı dini mekanlarda toplanarak ehlibeyt imamlar halkasının 6. nurunun matem merasimlerinde yasa büründü.

Sadık lakabıyla meşhur olan İmam Cafer bin Muhammed (a.s), beşinci imamın oğludur. Hicretin 83. yılında dünyaya geldi ve 148. yılında Abbasi halifesi Mansur’un emriyle zehirlenerek şehit edildi.

İmam Sadık (a.s), o kadar geniş ve derin ilim ve hikmet okyanusuna sahip olmasına rağmen, zamanın hakimleri ve asrının zalimleri o hazretin imamet ilimlerinin nurlarının yayılmasına engel oluyorlardı. İşte bu nedenle de ilim ve feyizleri yalnız evlâdına ve özel izleyicilerine has dar bir çerçevede kalmıştır.

İnsanların davranışlarının, onların insani ahlaklarının aynası olduğunu ve herkesin hareket ve davranışlarıyla tanınacağını biliyoruz. Kalbindekileri hareketleriyle dışarı yansıtmadan belli ettirmeyen kimseler çok azdır. İmam Sadık (a.s) tıpkı öteki İmamlar gibi, hayatının tümü gerçek İslam’dan derslerle doludur. Ve onun kendisi, İslami davranış ve ahlakın en açık örneği sayılırdı.

İmam Sadık’ın (a.s) şehadeti yıldönümü münasebetiyle bütün İslam toplumuna taziyelerimizi iletiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.