İmam Hamanei: Besic’in gerçeği ve başlıca mantığı, tehditleri defetmek ve fırsata dönüştürmek

  • 28 Kasım 2019
  • 786 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Besic’in gerçeği ve başlıca mantığı, tehditleri defetmek ve fırsata dönüştürmek

Dün ülke genelinden binlerce Gönüllü Seferberlik Teşkilatı Besic mensubu İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei ile görüştü.

Görüşmede İmam Hamenei Besic’in, tehditleri fırsata dönüştüren bir kurum olduğuna değinerek, Besic’in çeşitli sert ve yumuşak savaş alanlardaki rolünün önemini vurguladı.
İmam Hamenei sözlerinin devamında ülkenin bazı kentlerinde yaşanan olaylar ve önceden tasarlanan huzursuzluklara işaretle, düşmanın bu komplonun tasarlanması için büyük masraflar yaptığını ve gerçekleştirmesi için, tahrip, insan öldürmek ve şirretle ilk fırsattan yararlanmak istediğini belirterek, “Sandılar ki benzin onların istediği fırsattır ve kendi ordularını meydana getirdiler fakat İran halkı muazzam gösterileri ile düşmanın hareketini yok etti.” Dedi.
Son yılların tecrübesi Amerika’nın tefrika ve iç ihtilaflarla nizamı zayıflatmak ve İran halkı arasındaki vahdeti bozmakla İran İslam cumhuriyetini içten siyasi ihtilaflara düşürmek ve toplumu parçalamak istediğini gösteriyor. Bu hedef son sokak fitneleri ve isyanlarında açıkça görüldü.
Üniversite hocası ve siyasi bilimler araştırmacısı Seyit Abbas Mutevellian şöyle diyor:
Meydan araştırmaların sonuçlarına göre, araştırma merkezlerinde yapılan incelemeler sonucunda Amerika’nın İran İslam cumhuriyetini “yumuşak savaş” yolu ile “2020 projesi” çerçevesinde devirmek için yeni doktrinini hazırlayarak gündemine almıştır. Söz konusu proje siyasi, güvenlik, kültürel ve sosyal alanlarda yürütülmesine vurgu yapıyor.
Birkaç yıl önce yaşanan olaylar ve fitnede ayrıca son günlerde benzin fiyatlarındaki düzenlemenin ardından bazı şehirlerde yaşanan olaylarda sözkonusu projenin unsurlarını görmek mümkün; fakat bu projenin yenilgiye uğramasının en önemli sebeplerinden biri ise düşmanın İran halkının güç noktalarını anlamamalarıdır.
İslam inkılabı rehberin tabirine göre son kırk yılda Amerika ve sulta düzeni ellerinde olan tüm olanakları İslam cumhuriyeti nizamı ile mücadele için kullandılar fakat bu şecere-yi teyyibe her geçen gün daha da muktedir ve daha da güçlenmiştir ve düşmanın yüzüne vurmuştur.
İslam inkılabı rehberinin bu bağlamdaki beyanatı ise, bu akımın kökleri ve halkın komploya karşı rolünün önemine işaret eden önemli konulara değiniyor.
İmam  Hamenei konuya genel bir bakışta önümüzdeki tehlikelere ve İslami nizamın neden sürekli tehditlerle karşı karşıya olduğuna işaretle şöyle buyuruyor: islami nizam, islami değerler ve ilkelerine dayanıyor ve İslam da adalet ve özgürlük bayraktardır ve diğer tarafta, sulta düzeni esasen özgürlük ve adalete karşıdır, bu yüzden islami nizam doğal olarak sultacılar ve istikbar cephesinin tehditlerine maruz kalıyor.
İslam inkılabı rehberi, sulta düzenin Amerika, Avrupa ve diğer ülkelerde özgürlük ve adalete karşı zıddiyetine işaretle şöyle dedi:
Sulta düzeni her zaman milletlerin bağımsızlığına karşı mücadele etmiştir ve ona hakaret etmiştir ve bu konuda niyetini açıklamaktan da hiçbir çekincesi yoktur, nitekim Amerikalılar Suriye petrolü için Fırat’ın doğusuna girdiklerini açıkladıkları gibi veya, izin almadan Irak’taki askeri üssüne gittikleri ve bu ülkenin başkenti ve hükümetine aldırmadıkları gibi.
Fakat günümüz gerçekleri İslam cumhuriyeti nizamı ve İran halkının birbirine kenetlenmiş ,vahdet içinde bir bütün olarak düşmanın komploları ve onların hilelerine karşı uyanık olduğunu gösteriyor üstelik tüm ekonomik sorunlar ve isteklerinin yasalar çerçevesinde ve meclis yolu ile takip edilmesine vurgu yaparak düşmanın fırsatçılığına izni vermediğini gösteriyor.
İslam inkılabı rehberi de İran halkının anlamlı hareketinin küresel istikbar ve siyonizmin ağzına vurulmuş bir tokat olduğunu ve onları geri adım atmaya mecbur kıldığını söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.