İmam Hamanei: Hükümetin önceliği ekonomik sorunları çözmek olmalıdır

  • 06 Haziran 2016
  • 896 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Hükümetin önceliği ekonomik sorunları çözmek olmalıdır

Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei, 10. Dönem İran İslami Şura Meclisi’nin milletvekilleri ve başkanını makamına kabul etti.

İmam Ayetullah Hamanei bu görüşmede, 10. Dönem İslami Şura Meclisi milletvekillerine tebriklerini ileterek, milletvekillerinin omuzlarında büyük bir sorumluluk taşıdığını söyledi.

Mecliste ön planda tutulması gereken konulardan birinin “ekonomi” olduğunu ifade eden İnkılap Rehberi,  “Direniş Ekonomisi’nin gerçekleştirilmesinde milletvekilleri çok etkili bulunabilir. Çünkü milletvekilleri, devletin ekonomik programlarının Direniş Ekonomisi doğrultusunda bir yol izlemesini sağlayabilir” beyanında bulundu.

İnkılap Rehberi, ekonomik alandan İslam İnkılabı’na darbe vurmak için düşmanın çaba sarfetmesine değinerek, “Gerçi bazı acemice tavır ve açıklamalar düşmanı yaptırımlar konusunda cesaretlendirdi, lakin ekonomik sorunlar ve özellikle de işsizlik ve ekonomik durgunluk sorununun çözülmesi gerekiyor. Sırf konuşmanın hiçbir faydası yoktur” diye ekledi.

İslam İnkılabı Rehberi, “Gençlerin işsizliği konusunda bir işsiz gencin ailesi yanında utanmasından hükümet daha çok utanıyor. Dolayısıyla bu sorunun çözülmesi için devletin ciddi girişimlerde bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ABD devleti ve kongresinin İran’a yönelik düşmanca bir tavır sergilediğini kaydeden İmam Ayetullah Hamanei, “Düşmanların küstahça tavırlarına sert bir yanıt verilmeli. Düşman, siyaset alanında verilen tepkileri dikkate alıyor. Eğer düşman, karşı tarafın geri çekildiğini düşünürse aynı yaklaşımla yola çıkar” değerlendirmesinde bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi, ABD’nin Irak, Suriye, Lübnan ve Filistin’de İran İslam Cumhuriyeti’nin direnişi nedeniyle hedeflerine ulaşamadığını ifade ederek, “Emperyalizmin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için sultacı siyasetler karşısında direniş gösterilmelidir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.