İmam Hamanei: İran askeri gücünü oldukça artırmalıdır

  • 31 Ağustos 2016
  • 847 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: İran askeri gücünü oldukça artırmalıdır

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei, İmam Humeyni (r.a) Hüseyniyesi’nde organize edilen Savuma Sanayii Ürünleri Fuarı’nı yakından ziyaret etti.

İmam Hamanei, bu ziyaretin ardından İran Savunma Bakanlığı mensuplarına yaptığı konuşmada, önemli konulara yönelik değerlendirmede bulundu.

İran’ın askeri gücünün artırılmasını halkın doğal hakkı olarak nitelendiren İmam Hamanei, “Terörizme karşı mücadele gerekçesiyle dünya güçlerinin acımasızca düğün töreni veya hastaneleri bombaladığı, yüzlerce masum insanı katlettiği ve hiçbir kurum ve kuruluşun da bu olayların sorumluluğunu üstlenmediği bir çağda zobalara gözdağı vermek için savunma gücümüzü artmamız gerekiyor” dedi.

İran’ın kimyasal, nükleer veya başka bir deyişle kitle imha silahlarının kullanımına karşı olduğunu hatırlatan İmam Hamanei, “Bu silahların kullanımı dini ve inançsal değerlerimize aykırıdır, lakin bunların dışında askeri gücümüzü artıma konusunda herhangi bir sınır ve kısıtlama sözkonusu değildir” diye belirtti.

İran’ın satın aldığı askeri taçhizatlardan emperyalist güçlerin endişe duyduğunu ifade eden İmam Hamanei, “Bazı silahlara erişim konusunda ülkelerin ahlaki yeterliliğini denetlemek için öncülük yapmaya çalışan emperyalist güçlerin kendileri ahlaki değerlere asla uymuyor. ABD hükümeti’nin İran hakkında açıklamada bulunacak kadar ahlaki yeterliliği yoktur. Hem günümüzdeki ABD hükümeti hem de bundan önceki hükümet birçok cinayet işlemiştir. Bunlar ahlak yetersizliğinin göstergesir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.