İmam Hamanei: İran İslam Cumhuriyeti daima Afganistan’ın menfaatleri ve güvenliğine önem vermiştir

  • 24 Mayıs 2016
  • 899 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: İran İslam Cumhuriyeti daima Afganistan’ın menfaatleri ve güvenliğine önem vermiştir

Dün Tahran’a gelen Afganistan Cumhurbaşkan Eşref Gani ile görüşen İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Hamanei, İran ve Afganistan’ın inançsal, kültürel ve tarihi ortak yönlerine değinerek, “İran İslam Cumhuriyeti daima Afganistan’ın menfaatleri ve güvenliğine önem vermiş ve bu ülkenin kalkınmasını, kendisinin kalkınması gibi görüyor” diye belirtti.

Afganların cesur ve zeki bir halk olduğunu söyleyen İmam Ayetullah Hamanei, “Afagnistan hem doğal hem de insani zenginliğe sahip bir ülke olarak, bu zenginliklerini uygun bir biçimde kullanması durumunda kalkınma açısında iyi noktalara ulaşabilir” diye konuştu.

İran’ın savaş sonrası Afgan halkını kucakladığını dile getiren İmam Ayetullah Hamanei, “İran, Amerika ve İngiltere gibi ülkelerin aksine, her daim Afganistan halkına karşı saygılı davranmış ve Afganistan’ın kendi doğal kaynaklarını kullanması için elinden geleni yapmıştır” diye bildirdi.

İki ülke arasındaki sınır ırmakları konusunun bir an önce bir çözüme kavuşması gerektiğinin altını çizen İnkılap Rehberi, “Bu tür konular, İran ve Afganistan gibi kültür ve ihtiyaçlarının aynı olduğu iki ülke arasında gerginliğe neden olmamalıdır” diye ifade etti.

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani de bu görüşmede Tahran’da yapılan müzakerelerin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, “Biz daima İran halkının Afganistan’a karşı saygı duyduğu için müteşekkiriz ve umarız Tahran müzakereleri sonucunda, ilişkilerimiz daha da gelişir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.