İmam Hamanei: Yetkililer İslam ve İslam Cumhuriyeti hedefleri üzerinde durup, diretmeli

  • 11 Nisan 2018
  • 1.086 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Yetkililer İslam ve İslam Cumhuriyeti hedefleri üzerinde durup, diretmeli

Hazreti Seyyid İmam Ali Hamaney bir grup ülke yetkilisi ve yöneticisini kabul ettiği görüşmede yetkililerin İslam ve İslam Cumhuriyeti hedefleri üzerinde durup, diretmesine vurgu yaptı.

Seyyid İmam Ali Hamaney bir grup ülke yetkilisini kabul ettiği görüşmede Recep ayı ve bayramlarını kutlayarak, bu mübarek günlerin ibadet ve tevessül için çok iyi fırsat olduğunu kaydedip, yetkililer için en vacip hususlardan ve direnme etkenlerinden sayılan “takva” ve “günah, ihanet ve maddiyat düşkünlüğünden uzak durulması”nın Allah ile irtibatın takviye edilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Seyyid İmam Ali Hamaney ayrıca, ülke ekonomisinin alt yapısı olarak iş dünyasına çeki düzen verilmesi zaruretine vurgu yaparak, bunun direniş ekonomisi komuta merkezinin görevlerinden olduğunu ifade etti.

Seyyid İmam Ali Hamaney defalarca ülke yetkililerine değerler ve ülkülere bağlı kalmaları zarureti konusunda önemli tavsiyelerde bulunmuştu. Bu tavsiyeler, düşmanların hilesi karşında gafil olmamak, İran’ın güç unsurlarının güçlendirilmesi, yetkililerin icraatının titizlikle denetilmesi ve direniş ekonomisinin ciddiye alınması gibi önemli ve kilit hususları içeriyor.

Bilindiği üzere ekonomik yaptırımlar, yaptırım yapan ülkelerin başka ülkeleri istedikleri siyasi harekete zorlamak için kullandığı ve bilinen yöntemlerden biridir.

Amerikan AEI Düşünce Kuruluşu bu bağlamda, “İran direniş ekonomisi; yeni yaptırımlar için mesajlar” başlıklı bir raporda, İran’ın ekonomi politikası için direniş sözcüğünün seçilmesinin direniş kavramı üzerine kurulu olan İslam İnkılabı’nın kimliğinden kaynaklandığını yazdı.

Aslında bugün düşmanlardan oluşan büyük cephe İslam nizamı karşısında durarak, İslam Cumhuriyeti’ne darbe vurmaya çalışıyor ve bu hedef için yaptırımlardan sosyal paylaşım ağları, kültürel faaliyet ve medya üzerinden propaganda yapmaya kadar tüm araçları kullanıyor.

Seyyid İmam Ali Hamaney bu bağlamda; yerli sosyal paylaşım ağları ve mesajlaşma kanallarının genel bir talep haline gelmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Seyyid İmam Ali Hamaney, devlet yetkilileri ve yargı sisteminin insanların özel alanı ve sırlarının korunması için dikkat etmeleri gerektiğinin altını da çizerek, vatandaşların özel alanı, haremi ve güvenliğine taarruzun “şeri haram” olduğunu ve yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Gaflet ve tedrici çöküşe müptela olamama yolunun dikkatli davranma olduğunu belirtenSeyyid İmam Ali Hamaney, “İslam Cumhuriyeti’ndeki biz tüm yetkililer, kendi kalbimizi tamir etmeye ihtiyacımız var çünkü İslam Cumhuriyeti’nin Tevhid, İlahi Şeriat, adalet, özgürlük ve bağımsızlık gibi önemli ülküler ve hedefler çerçevesinde kurulmuş ve dünyada bilinen hükümetlerden farklıdır.” beyanatında bulundu.

İran halkı İslam İnkılabı zaferinden beri İslam İnkılabı değerleri üzerinde durup, direndiği için her daim türlü komplo ve tehditlere maruz kalmıştır. Bu açıdan İslam İnkılabı Rehberi’nin dün ülke yetkililerini kabul ettiği görüşmede yaptığı konuşma iki açıdan önem arz ediyor: Birincisi, doğru hareket yolu nizamın değer ve hedeflerine bakmakla baştan beri gösteriyor. İkincisi, Devrim değerleri ve nizama yönelik zarar ve afetlerden kaçınılmasına vurgu yapıyor.

Seyyid İmam Ali Hamaneyin beyanatında defalarca üzerinde durduğu önemli bir mesele, İran ile düşmanlıkların esas sebebinin bölgede Amerikan planlarının ektisizleştirilmesi meselesine dikkat edilmesi zaruretidir.

Şimdiki hassas ve kritik durumda, yetkililerin önündeki en önemli görev, İslam ve İslam Cumhuriyeti’nin hedefleri üzerinde durup, diretmeleridir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.