İmam Hamanei’nin Kudüs’te Cemaat Namazı Kılınacağı Sözü Tahakkuk Bulacak

  • 06 Mart 2018
  • 1.111 kez görüntülendi.
İmam Hamanei’nin Kudüs’te Cemaat Namazı Kılınacağı Sözü Tahakkuk Bulacak

İslam İnkılabı Rehberi seyyid Ayetullah Hamanei geçtiğimiz hafta Suriye Vakıflar Bakanı ve bir grup Suriyeli din adamını kabul ettiği görüşmede, Kudüs’te cemaatle namaz kılınacağı günün yakın olduğunu belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi, Tahran’da Suriye Vakıflar Bakanı ve beraberindeki heyeti kabul ettiği görüşmede ayrıca, “Siyonist rejimin yıllar önce İran’a gelecek 25 yıl içinde bunu şunu yapacağız diyordu, aynı dönemde biz de gelecek 25 yılı siz görmeyeceksiniz dedik” açıklamasında bulundu.

Kabulde seyyid Ayetullah Hamanei, bölge ülkeleri ve milletlerinin direnmek için kesin karar alırsa, düşmanın hiçbir halt edemeyeceğini belirtti.

Bu bağlamda Tesnim muhabiri, Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Vekili Şeyh Ali Damuş ile bir röportaj yaptı.

Siyonist Rejim Kalıcı Değil

İslam İnkılabı Rehberi’nin Şeyh Damuş’un Kudüs-i Şerif’te cemaatle namaz kılacaklarını ve İsrail’in gelecek 25 yıla kadar yok olacağına dair beyanatı hakkında şu ifadeleri kullandı: Kuşkusuz Ayetullah Hamanei’nin bir görüşe göre bu sözü söylüyorlar ve gelecekte bunun gerçekleşmesini temenni ediyoruz. Çünkü Siyonist rejim işgal, terör ve saldırgan rejimidir ve kalıcı değil. Filistinli mülteciler bir gün kendi topraklarına dönecek ve haklarını geri alacaklar. Biz ve dünyadaki tüm onurlu insan Siyonist rejimin politikalarına karşı koymak için kararlıyız ve tüm Filistin, İslam ve Hıristiyanlık kutsallarını kurtarmaya çalışıyoruz.

Arap Dışişleri Bakanlarının Girişimi Yeterli Değil

Lübnan Hizbullahlı yetkili, Filistinli gruplar ve İslam dünyasının ABD büyükelçiliğinin Tel-Aviv’den Kudüs’e taşınması için takvim belirlenmesine karşı gösterdikleri tepki hakkında ise şöyle konuştu: ABD’nin bu girişimi açık saldırganlık ve Kudüs’te İslam ve Hıristiyanlık kutsallarına karşı önceki saldırılarının devamı niteliğindedir. Bu kararla mücadele için sadece açıklama yapmak ve kınamakla sınırlı kalmamalı; Arap Dışişleri Bakanları’nın Trump’ın kararına karşı yaptığı girişim gibi. ABD’ye bu kararından vazgeçirmek için tüm imkanlar ve yollar kullanılmalı. Trump, Kudüs kararını hayata geçirirse, İsrail tarafından Filistinlilere karşı başka tehlikeli girişimlere tanıklık edeceğiz.

ABD’nin Girişimlerine Karşı İntifada

Damuş sözlerinin devamında ilk etapta Filistin içinde ve dışında geniş çaplı 3. intifadanın başlaması için anlaşmak gerektiğini çünkü Filistin içinde intifadanın ABD’nin politikalarına karşı en ağır ve büyük yanıt olduğunu kaydetti. Arap ve İslam dünyasının da Filistin halkına siyasi, ekonomik, askeri ve medyatik olmak üzere her türlü destek vermesi gerektiğini vurguladı. Damuş ayrıca dünya genelinde Arap ve İslam milletlerinin yoğun şekilde gösteri düzenleyerek, intifadaya vurgu yapıp, Trump’ın kararına karşı çıkmaları ve Arap ve İslam devletlerini de ABD’yi ilişkilerini kesmekle tehdit etmeleri ve Filistin içinde direnişin ABD kararına karşı koymak için oldukça hazır durumda olması gerektiğini belirtti.

Hizbullah üyesi, Siyonistler’in Seyyid Hasan Nasrallah’a suikast düzenleme tehditleri hakkında ise; bu tehditlerin yeni olmadığını ve İsrail’in her daim Lübnan’a karşı tehditler savurduğunu ve defalarca Lübnan’a saldırmaya çalıştığını, ancak önceki saldırılarında yenildiğini ifade etti. Bu tehditlerden korkmadıklarını söyleyen Damuş, bugün Hizbullah’ın İsraillilerin her türlü yeni aptallığına karşı koymak için en iyi şekilde hazır olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.