İmam Hamaney: Halk, ülkenin istiklal ve onuru için seçimlere katılsın

  • 26 Şubat 2016
  • 718 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: Halk, ülkenin istiklal ve onuru için seçimlere katılsın

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei, halkı ülkenin bağımsızlık ve onuru için seçimlere katılmaya davet etti.

10. İslami Şura Meclisi ve 5. Uzmanlar Meclisi seçimlerinin başladığı dakikalarda oy kullanan İmam Hamanei, İran halkına hitap etti.

İmam Hamanei konuşmasında, “İslami ilim ve öğretilerde, hayır işinde hızlı olunmaya tavsiye edilmiştir. Yani her zaman işinizde öncü olmaya çalışın” dedi.

Seçimlerin ilk dakikalarında bu hayır işine katıldıklarını söyleyen İmam Hamanei, “Bazı zamanlarda seçimlerin önemi daha çok önem arzediyor” diye konuştu.

Herkesi seçimlere katılmaya çağıran İmam Hamanei, “İranı, İslam Cumhuriyetini ve milli onuru seven herkes seçimlere katılsın” diye açıkladı.

Halkın seçime katılma görevini hızlıca yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan İmam Hamanei, “Burda hızlı olmak aceleci davranmak anlamına gelmiyor. Tam tersine hayır işinde öncü olmak gibi oluyor. Oy vermeyi son saatlere bırakmayın” diye ifade etti.

İnsanın başına her an bir olay gelebileceğini kaydeden İmam Hamanei, “Şuan sağ salimiz ve özel bir işle meşgul değiliz. Bazıları oy kullanımını geç saatlere bırakıyor. Ama bazen engellerle karşılaşabiliriz” açıklamasında bulundu.

Halkın oy kullandığı sırada hayır niyetle davranmaya davet eden İmam Hamanei, oy kullanımının ülkenin bağımsızlığı için atılan bir büyük adım gibi katedilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Halkın oy kullanmakla ülkenin bağımsızlığı ve onuru adına hareket ettiğini dile getiren İmam Hamanei, “Bize sızmaya çalışan düşmanlarımız var. Bu seçimler düşmanı ümitsizliğe kaptıracak seviyede olmalıdır” açıklamasını yaptı.

Halkın dikkatlice oy kullanması gerektiğini de aktaran İmam Hamanei, “İnşallah bütün İran halkı önceki seçimlere olduğu gibi bu seçimlere de katılır ve ülkenin kalkınması ve onuru için adım atarlar” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.