İmam Hamaney: İnsan hakları konusunda, İslam cumhuriyeti, batının iddiada bulunan canileri karşısında alacaklıdır

  • 28 Haziran 2018
  • 2.082 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: İnsan hakları konusunda, İslam cumhuriyeti, batının iddiada bulunan canileri karşısında alacaklıdır

İslam inkılabı rehebri İmam  Seyid Ali Hamenei yargı erki yetkilileri ile görüşmede, “insan hakları konusunda, İslam cumhuriyeti, batının iddiada bulunan canileri karşısında alacaklıdır.” dedi.

İslam inkılabı rehberi dün sabah saatlerinde yargı erki yetkililerini kabulünde İran halkının zorba düşmanlara karşı haklarının gerçekleşmesi için faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini vurguladı.
İslam inkılabı rehberi ayrıca ABD’nin dünyanın muhtelif noktalarındaki insan hakları felaketlerine ve de Fransızlar ve İngilizlerin, Afrika kıtası ve Hint Yarımadası’nda geçmişteki cinayetlerine işaretle, son yıllarda da Batılılar’ın IŞİD’e desteği ve Suriye, Myanmar ve diğer noktalardaki karnesinin insan haklarını savunduğunu iddia eden küstahların, tekrardan ibaret yalanlarını gösterdiğini kaydetti.
İslam inkılabı rehberin dün yargı erki başkanı ve yetkilileri ile görüşmedeki sözleri, bu erkin adaletin sağlanması ve mazlumların zorbalara karşı haklarını savunması konusunda ağır ve hassas sorumluluğuna vurgu yapmanın yanısıra diğer boyutlardan da önem taşımaktadır. İslam inkılabı rehberi tarihi kanıtlara dayanarak batının insan hakları konusundaki iddialarının çelişkilere işaretle aslında bu bağlamda dünya sorumluluklarını yerine getirme zaruretini gündeme getiriyor.
Bu sorumlulukların bir kısmı dünyada adaletsizliklerin unsurları ve sebeplerini dünya kamuoyuna tanıtmaktır. Bu bağlamda tarih çok açık bir kanıttır. Batı tarafından sömürülen toprakların tarihi, bu yalancı iddiacıların şimdiye kadar bir çok cinayet işlediğine tanıklık etmiştir. Bir çok tarihi belge sömürgecilere karşı bağımsızlık savaşlarının başlandığında batı medyası Afrika halkının medeniyetsiz, şiddet yanlısı ve yamyam kabileler olarak tanıttılar.
Günümüzde de Amerika aynı hedeflerle ve ırkçı algılara dayanarak insan hakları konusunu kendi siyasi hedeflerine ulaşmak için bir araca dönüştürmüştür. Amerika  açısından siyah derililer, şuursuz ve aptal oldukları için öldürmeleri veya tahkir etmeleri gerekir. Amerika başkanı Donald Trump’ın ırkçı kararları ve de şiddet davranışları ise bu düşüncenin hala geçerli olduğunun kanıtıdır.
Avrupalılar ve özellikle de Britanya ve Fransa da Amerikalıların kızıl derilileri yok ettikleri yöntemlerle Afrika medeniyetini yok etmeye çalıştılar ve bu yolda hiçbir cinayetten çekinmediler, öyle ki mikrobik silahların denenmesinden soykırıma ve kadınlar ve çocuklara tecavüze kadar çeşitli cinayetleri geniş çapta işlediler.
Afrika milli kongresi üyelerinden Oliver Tambo, Nelson Mandela’nın serbest bırakılması için dünya toplumundan portoya rejimine baskı uygulamasını istediğinde, Amerika eski başkanı Ronald Reagan ve dönemin İngiltere başbakanı Margaret Thatcher ırkçı G. Afrika rejimine ekonomik yaptırım uygulanmasını engellemek amacı ile abartayd rejimini kınayan bildiriyi veto ettiler; fakat o dönemde bile insan hakları iddialarından asla vazgeçmediler.
Amerika’nın son 40 yılda İran’da işlediği cinayetler ve müdahaleleri, insan haklarını savunduğunu iddia eden bu ülkenin İran’a karşı Sadam rejimini ve münafıklar terör grubuna verdiği destekler, İran halkı tarafından biliniyor. Sadam rejimine kimyasal silahlar hibe edilmesi, İran yolcu uçağını Amerikan savaş gemisinden hedef alınarak Fars Körfezi semasında düşürülmesi ve ekonomi düzeninde sabotaj yapılması, Amerika’nın kara karnesinin sadece bazı bölümleridir.
Gerçek şu ki Amerika ve Avrupa insan haklarını savunduğunu iddia ederken, dünyada bir çok savaş ve adaletsizliklerin başlıca sorumlularıdırlar. Amerika ve müttefikleri Afganistan, Suriye ve Irak’ı teröristlerin cirit attığı alanlara dönüştürmüşler. Bunlar ise İslam inkılabı rehberinin değindiği gerçeklerin bir bölümdür; İmam Hamenei ayrıca kabul edilen ve hissedilen gerçeklerin dünya kamuoyuna aktarılması gerektiğini de hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.