İmam Hamaney: Kudüs’te cemaat namazı kılınacak gün yakındır

  • 02 Mart 2018
  • 1.732 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: Kudüs’te cemaat namazı kılınacak gün yakındır

İmam Hamanei bugün Suriye Vakıflar Bakanı ve bir grup Suriyeli dinadamını kabul ettiği görüşmede, Kudüs’te cemaat namazının kılınacağı günün yakın olduğunu belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi bugün Tahran’da Suriye Vakıflar Bakanı ve beraberindeki heyeti kabul ettiği görüşmede, “Siyonist rejimin yıllar önce İran’a gelecek 25 yıl içinde bunu şunu yapacağız diyordu, aynı dönemde biz de gelecek 25 yılı siz görmeyeceksiniz dedik” açıklamasında bulundu.

Kabulde Ayetullah Hamanei, bölge ülkeleri ve milletlerinin direnmek için kesin karar alırsa, düşmanın hiçbir halt edemeyeceğini belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei kabulde yaptığı açıklamada; “Suriye bugün ön cephede yer almıştır ve bizim görevimiz Suriye’nin mukavemetine destek vermektir.” diye konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi, Suriye’nin muhterem Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın büyük bir mücahit ve direnişçi simasında ortaya çıktığına işaretle, Esad’ın dimdik durduğunu ve sarsılmadığını, bunun bir millet için çok önemli olduğunu ifade etti.

Ayetullah Hamanei beyanatının devamında şöyle konuştu: Siz zillet içinde yaşayan gördüğünüz Müslüman milletler, zelil değil, liderleri zelildir. Eğer bir milletin İslam ve kendi kimliğiyle onur duyacak liderleri olursa, o millet aziz olacak. Düşman böylesi bir millet için bir şey yapamaz.”

İslam İnkılabı Rehberi, İslam İnkılabı’nın hayatının 40. yılına girdiğine işaretle, İnkılab’ın ilk gününden itibaren, gerek ABD, gerek Sovyetler Birliği, gerek NATO, gerekse gerici bölge ve Arap ülkeleri iş tutarak, İran aleyhinde girişimde bulunduklarına rağmen, ancak giderek daha büyüyüp, ilerlediklerini, bunun anlamının büyük güçlerin istediği şeyin illa gerçekleşecek olmadığını beyan etti.

Ayetullah Hamanei, bu meselenin milletleri bilinçlendirip, ümit ve güç verdiğini belirterek, “Eğer biz ve siz ve bölgedeki direnişin diğer unsurların kararı kati olursa, düşman hiçbir halt edemez” diye açıklamada bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, İslam ümmetinin Suudilerin girişimleri gibi istikbar politikalarından kaynaklanan anlaşmazlıklara kararlı şekilde karşı koymak olduğunu belirterek, “Biz Londra’nın desteklediği Şii ve ABD ve İsrail’in desteklediği Sünni’yi kabul etmiyoruz, çünkü İslam, küfür, zulüm ve istikbara karşıdır” beyanatında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.