İmam Hamaney: Ormanlar ve kaynaklar, menfaatçilerin el uzatmalarına karşı korunmalı

  • 08 Mart 2017
  • 1.342 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: Ormanlar ve kaynaklar, menfaatçilerin el uzatmalarına karşı korunmalı

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bugün “Doğal Kaynaklar Haftası” dolaysıyla, iki meyve fidanını dikti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanesi, iki fidanı dikten sonra yaptığı açıklamada, yeşillik ve bitkisel örtünün önemine işaretle, partiküller ve hava kirliliğinden kaynaklanan bir çok sorunun ve şehirlerin havasının sağlıksız olmasının bitkisel örgütünün zayıflığından dolayı olduğunu ifade ederek, İran’da çöllük bölgelerin geniş olması ve iklim durumuna göre, bitkisel örtünün korunmasının daha önemli olduğunu belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi, türlü ilaç bitkilerine sahip yeşil alanlar ve de kuzey ormanlarının İran’ın yeşil alanlarının imtiyazlardan olduğunu beyan ederek, İran’ın kuzeyindeki ormanların dünyanın benzersiz ormanlarından sayıldığını, ancak bazı menfaatçilerin ulusal çıkara bakmadan, ülkenin ormanları ve kaynaklarını yağmaladığını, bu ormanların el uzatmalara karşı korunması gerektiğini ifade etti.

Ayetullah Hamanei, ormanlar, otlaklar ve tarım arazileri alanında görevli olan yetkililerinin bu büyük ulusal servetin korunması için çalışmaları gerektiğini vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi, ayrıca, ağaçlandırma etkinliğini, halkın İran’ın yeşil doğasına saygı simgesi olarak niteledi.

İran’da 15 İsfend (5 Mart), ağaçlandırma günü olarak adlandırılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.