İmam Hamaney: Yemen ve Bahreyn Krizleri İslamın Vücudunda Yaralar Oluşturmuştur

  • 26 Haziran 2017
  • 1.222 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: Yemen ve Bahreyn Krizleri İslamın Vücudunda Yaralar Oluşturmuştur

İmam Hamanei, Tahran’daki İmam Humeyni Musallası’nda eda edilen Bayram namazının hutbelerinde konuştu.

İmam Hamanei Bayram namazı hutbelerinde, “Düşmanın kültürel alana sızıp sorun teşkil etme yönündeki boşluklar gayet fazladır. Buna karşı hükümetin yanı sıra millet de sorumlu olmalıdır” diye konuştu.

Toplumda gönüllü olarak hareket etmenin anlamına değinen İnkılap Rehberi, sözlerine şunları ekledi: Gönüllü hareket etmenin anlamı bağımsız ve aynı zamanda tertemiz kültürel çalışmalar yapmaktır. Bunun anlamı yasadışı bir eylemde bulunarak İnkılap yolunda adım atanları utandırmak değil. Halbuki inkılapçı taraf, herkesten daha fazla ülkenin düzeniyle huzurunu koruyup yasaların doğru şekilde uygulanmasını gözetmemelidir.

Toplumsal hazinelerin korunması gerektiğine de işaret eden İslam İnkılabı Rehberi, “Bu hazinelerin korunması için milletimiz birliğini muhafaza altına alıp İnkılap’ın amaçları yönünde ilerlemelidir. Bu doğrultuda da en erken zamanda yeni hükümetin oluşmasıyla birlikte ülkenin geleceğine yönelik büyük işlerin yapılmasını temenni ediyorum” beyanatında bulundu.

Bahreyn ve Yemen krizlerini hatırlatan İmam Hamanei, “Bu sorunlar İslam’ın vücudu üzerinde büyük yaralar oluşturmuştur. Dolayısıyla İslam dünyası bu ülkelerdeki mazlum insanları destekleyerek Ramazan ayında bunlara zulüm edenlerden kendisini ayırmalıdır. İran milleti bu büyük İslami hareketinin arkasında yer alabilir” ifadelerinde bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi hutbelerin sonunda şu açıklamalarda bulundu: Büyük başarılara imza atan İran halkı kendisiyle onur duymalıdır. Zira mübarek Ramazan ayından kısa süre önce görkemli bir seçime katılıp büyük bir destan yazdı, bunun ardından ise Dünya Kudüs Günü gösterilerine kalabalık şekilde iştirak etti. Bunların yanında Devrim Muhafızları’nın düşmanlara karşı yaptığı füze operasyonu da büyük bir girişimdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.